Anasayfa Haber Qualcomm, Snapdragon 675 İşlemcisini Tanıttı

Qualcomm, Snapdragon 675 İşlemcisini Tanıttı

Qualcomm, orta seviye mobil işlemcilerine Snapdragon 675 modelini ekliyor.

Qualcomm, en yeni orta seviye mobil işlemcisini tanıttı. Snapdragon 675 adlı işlemci 2 tane Cortex A76, 6 tane de Cortex A55 çekirdeği içeriyor. 2 GHz frekansına ulaşabilen Snapdragon 675, böylece CPU gücü olarak %20’lik performans artışı sağlıyor.

Yeni işlemcide Adreno 612 GPU’su kullanılırken, desteklenen RAM miktarı 8 GB olarak belirlenmiş. Unreal, Unity, NeoX ve Messiah gibi oyun motorlarını destekleyen işlemci, OpenGL 3.2, OpenCL, Vulkan ve Snapdragon Profiler API’leriyle de uyumlu.

İşlemcide Snapdragon X12 modem bulunuyor. Bu modemle 600 Mbps indirme hızına ulaşmak mümkün. Qualcomm 250L ISP bileşeni de kamera desteğini geliştiriyor. Bokeh – HDR efektleri, derinlik algılama, 4K video kaydı, 480p ağır çekim modu, 3D yüz algılama ve çoklu kamera sistemleri, Snapdragon 675 ile mümkün hale geliyor.

Çok çekirdekli yapay zeka bileşeni de yapay zeka uygulamalarının %50 daha hızlı çalışmasına olanak sağlıyor. 11 nanometre teknolojisiyle üretilen Snapdragon 675’i kullanan akıllı telefonların, 2019’un ilk çeyreğinde piyasaya çıkması bekleniyor.

 

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version