Anasayfa Haber Bethesda, Kullanıcı Verilerini Sızdırdı!

Bethesda, Kullanıcı Verilerini Sızdırdı!

Bethesda, Fallout 76 ile gerçekten de zor günler geçiriyor.

Fallout 76’nın sorunları sebebiyle hayran kitlesinin tepkisini toplayan Bethesda, 200 dolarlık Power Armor Edition’da verdiği sözü tutmayarak eleştirilerin hedefi haline gelmişti. Normalde Power Armor Edition paketinde yüksek kaliteli kumaş çantanın bulunacağı söylenmiş, sonrasında oyunculara naylon çanta gönderilmişti.

Sonrasında yapılan açıklamalar ise durumu daha da kötü hale getirdi. Yetkililerden biri, çantanın çok pahalıya mal olacağını söyleyerek naylon yapmaya karar verdiklerini dile getirdi. Bir başka yetkili ise kumaş bulamadıklarını söyledi.

Bunca olayın sonrasında Bethesda, görselde görünen kaliteli çantayı ürettirip göndermeye karar verdiğini söyledi. Power Armor Edition satın alan kullanıcıların 31 Ocak 2019 tarihine kadar Bethesda’nın müşteri hizmetlerine bilgi vermesi gerekiyor. Çantalar hazır olduğunda, Power Armor Edition müşterilerine gönderilecek.

Power Armor Edition çanta yenileme talebi göndermek için tıklayın.

Ancak şirket daha bu krizi aşamamışken, yeni bir skandal patladı. Bethesda’nın web sitesine giren kullanıcılar, teknik destek almaya çalıştıklarında çok tuhaf bir sorunla karşılaştılar. Sadece kendi hesaplarındaki değil, neredeyse tüm kullanıcı hesaplarındaki bilgilere ulaşabildiklerini gördüler.

Kısa süre için tüm kullanıcı bilgilerini siteye giren herkesin görmesine izin veren bir hatanın oluştuğunu itiraf eden Bethesda, siteyi bakıma aldı. Görülebilen bilgiler arasında kredi kartı bilgileri dahil pek çok önemli veri bulunuyor. Bu verileri kimlerin görüntülediği de bilinmiyor.

Bethesda konuyla ilgili olarak kullanıcılardan özür diledi. Ancak bunun son derece ciddi bir güvenlik skandalı olduğu ve bir soruşturma açılmasına sebep olabileceği de şüphesiz. Fallout 76 gerçekten de şirkete pek uğurlu gelmemiş gibi görünüyor.