Anasayfa Haber Rage 2, Steam Üzerinde Satışa Çıkmayabilir

Rage 2, Steam Üzerinde Satışa Çıkmayabilir

Bethesda’nın Rage 2’yi kendi oyun platformunda yayınlayacağı söyleniyor.

Önemli AAA kalite yapımların çoğunu kaybeden Steam platformu, geçtiğimiz günlerde komisyon oranlarında güncelleme yapmıştı. Bununla birlikte Epic de Epic Games Store’u duyurarak, oyun geliştiriciler için çok makul komisyon oranları belirlemişti. Steam yıllardır süren liderliğini bu ve bunun gibi hamleler sebebiyle kaybedebilir.

Steam’e bir darbenin de Bethesda’dan geleceği tahmin ediliyor. 2019’un beklenen oyunlarından biri olan Rage 2’nin farklı sitelerdeki ön siparişlerinde, satılan anahtarların Steam değil Bethesda.net anahtarları olduğu vurgulanıyor. Ayrıca resmi sitesi üzerinden almak istediğinizde de Steam seçeneği bulunmuyor.

Tüm bunlar göz önünde bulundurulduğunda, Rage 2’nin PC sürümünün yalnızca Bethesda.net üzerinden yayınlanacağını söyleyebiliriz. Oyuncular ise bu dağılımdan şikayetçi. Çünkü farklı mağazalar, bilgisayara farklı yazılımların yüklenmesini ve farklı hesapların oluşturulmasını gerektiriyor.

Ayrıca otomatik güncellemelerin yapılabilmesi için de tüm mağaza uygulamalarının çalışır durumda kalması gerekiyor. Bu da PC’nin açılma hızı ve bellek kullanımında olumsuz etkilere sebep oluyor.