Anasayfa Haber Fortnite Dansları Dava Sebebi Oldu

Fortnite Dansları Dava Sebebi Oldu

Fortnite’ta satılan dans figürleri Epic Games’in başına bela oldu.

Son dönemin en başarılı oyunları arasında olan Fortnite’ta, satın alınabilecek kozmetik içerikleri arasında danslar da bulunuyor. Farklı kişilerin dans figürlerini oyuna aktaran Epic, bu tercihi sebebiyle sıkıntılı günler yaşayabilir.

Geçtiğimiz haftalarda rap sanatçısı 2 Milly ile aynı sebepten dolayı davalık olan Epic, şimdi de Alfonso Ribeiro tarafından açılan dava ile karşılaştı. Ribeiro, The Carlton dansını ortaya çıkaran oyuncu. Aşağıdaki videoda dansın doğrudan Ribeiro’dan alındığı kolaylıkla görülebiliyor.

Bu dava ile birlikte işin yasal tarafıyla ilgili de kafalarda soru işaretleri oluşmaya başladı. Dans figürlerinin telif haklarının alınıp alınamayacağı tartışılıyor. ABD Telif Ofisi ise dans kareografilerinin telif haklarının alınabileceğini söylüyor.

Bu davaların ne şekilde sonuçlanacağı merak konusu. Hedefteki oyunun Fortnite olması ise pek şaşırtıcı değil, şu sıralar en başarılı oyun konumunda ve iyi para kazandırıyor. Fortnite dışında çok sayıda oyun da benzer dans figürlerine yer veriyor. Ancak daha önce bu oyunların davalık olduklarını duymadık.