Anasayfa Haber Apple, 2020 Modellerinde Çentikten Vazgeçebilir

Apple, 2020 Modellerinde Çentikten Vazgeçebilir

Apple’ın da artık telefon ekranlarında kamera için delik kullanacağı tahmin ediliyor.

Geçtiğimiz yıl piyasaya çıkan iPhone X, akıllı telefon piyasasında ufak çaplı bir değişime sebep olmuştu. İlk zamanlar çok eleştiri alsa da ekranın üst kısmındaki kamera çentiği, bir süre sonra neredeyse tüm üreticiler tarafından benimsenmişti. Piyasadaki hala pek çok akıllı telefonda çentiğin varlığını görebiliyoruz.

Diğer taraftan bazı markalar da göze hoş görünmeyen bu sistemi değiştirmek için çalışıyor. Geçen hafta tanıtılan Huawei Nova 4’te çentik yerine deliğe yer verilecek. Bu delikte ön kamera yer alacak. Ahize hoparlörü ise telefonun biraz daha üstüne taşınacak.

Kasaya daha büyük ekran sığdırmak için çentik çözümünü ortaya çıkaran Apple’ı çok sayıda şirket takip etmişti. Şimdi de Apple’ın delik çözümünü benimseyeceği söyleniyor. İddiaya göre Apple, 2020’de piyasaya süreceği iPhone’larda çentikten vazgeçecek.

Apple’ın 2019 modellerinde ise çentiğin kullanımına devam edeceği söyleniyor. Kamera deliğinin OLED ekranlarda uygulanmasının üretim sürecini zorlaştırdığı ve dolayısıyla maliyetleri artıracağı belirtiliyor.

Bir diğer söylenti ise 5G hakkında. İddiaya göre Apple, Intel’in 5G modemlerindeki ilerlemeden memnun değil. Bu sebepten dolayı şirketin 5G destekli ilk akıllı telefonlarını 2020’de piyasaya süreceği belirtiliyor. 2019’da pek çok markanın 5G destekli ilk telefonlarını piyasaya sürmesi bekleniyor.