Anasayfa Haber Huawei Mate 20 Pro: Sağlık Uygulaması

Huawei Mate 20 Pro: Sağlık Uygulaması

Huawei Mate 20 Pro’nun yaşam koçluğu yapabilme kapasitesine bakıyoruz. 

Günümüzde teknoloji hayatımızı giderek daha da değiştiriyor. Çok değil elli yıl önce yapmak için zaman ve fiziksel enerji harcamak zorunda olduğumuz pek çok günlük uğraş, artık oturduğumuz yerden kalkmadan halledilebilir hale geldi.

Özellikle büyük şehirlerde yaşayanlar, mesela alışveriş gibi zaman ve enerji alan konuları bilgisayar başından kalkmadan hızla çözebiliyor. Ancak bu kadar rahatlıkla birlikte sağlık problemleri de ortaya çıkmaya başlayabiliyor.

Huawei Mate 20 Pro, birçok yönden çok donanımlı bir cihaz. Kullanıcılarını sağlıklı bir yaşam sürebilmeleri için bilinçli kullanıma teşvik eden Huawei, Mate 20 Pro’nun içine yerleştirdiği Sağlık uygulaması sayesinde buna imkan tanımayı hedeflemiş.

Söz konusu uygulamayla kullanıcının uykusunu ve kilosunu kontrol altında tutması, ayrıca nabzı hakkında bilgi sahibi olması mümkün. Uygulamaya kayıt olurken önce bir profil oluşturuyorsunuz. Huawei Mate 20 Pro’nun Sağlık uygulaması sizden cinsiyet, boy, kilo ve yaş gibi temel bilgileri istiyor.

Bundan sonra kendinize bir hedef belirliyorsunuz. Uygulama size seçtiğiniz hedefe nasıl ulaşabileceğinizi gösteriyor. Örneğin günlük spor hedefinizi tamamlamak için yarım saat koşu ya da 2 saat yürüyüş yapmanızın gerektiğini söylemesi gibi.

Size özel bir antrenör 

Huawei Mate 20 Pro’nun sağlık uygulamasını isterseniz diğer giyilebilir teknoloji cihazlarıyla da eşleştirmek mümkün. Huawei Band 2 Pro ve Huawei Watch GT gibi akıllı saatler Mate 20 Pro ile eşleştirildiğinde, birlikte çalışarak daha iyi bir yaşam koçu haline gelebiliyorlar. Sağlık uygulaması aynı zamanda size özel antrenman planı oluşturabiliyor.

İsteyen kullanıcılar, Google Fit programı ile veri paylaşımı da yapabiliyor. Daha önceden bilgilerini oraya kaydetmiş ve sağlık planını güncel tutmak isteyenler için bu gayet iyi bir özellik.

Bunun yanında antrenmanınızı GPS ile takip edebilmeniz de mümkün. Örneğin bir koşuya çıktığınız zaman, daha sonrasında uygulamaya baktığınızda nerelerde koştuğunuzu, istatistik ve sağlık bilgilerinizi görebilirsiniz.

İlginizi çekebilir: Huawei Mate 20 Pro Performans Konusunda Nasıl?