Anasayfa Haber Apex Legends, Mobil Platformlara Gelebilir

Apex Legends, Mobil Platformlara Gelebilir

Electronic Arts CEO’su, Apex Legends’ın geleceği ile ilgili açıklamalar yaptı.

Electronic Arts’ın yeni Free to Play Battle Royale oyunu Apex Legends, çıktığı gün tüm dikkatleri üzerine çekmeyi başarmıştı. Oyun, 3 gün içinde 10 milyon tekil kullanıcıya ulaşarak şirketin genel durumuna da olumlu katkıda bulundu, hatta hisselerin düşüş trendinden çıkmasına sebep oldu.

Bu başarının ardından Electronic Arts CEO’su Andrew Wilson, bazı açıklamalar yaptı. Wilson, oyunun zaman içinde farklı yönlerde gelişeceğini söyleyerek, espor liginin kurulmasının da neredeyse kesin olduğunu dile getirdi. Wilson ayrıca yeni oyun modları ve karakterlerin düzenli olarak yayınlanmasının da planlandığını belirtti.

Electronic Arts oyunu mobil cihazlara taşıyıp, platformlar arası oynanışı sağlayabilmenin yollarını da arıyor. Bu hamlenin özellikle Asya pazarında büyük ilgi uyandıracağı hesaplanıyor. Asya oyun pazarında mobil oyunların 72 milyar dolarlık dev bir payı var. Blizzard ve EA gibi dev firmalar da bu pazardan pay almayı hedefliyor.

Pek çok oyuncu ve oyun yayıncısı, Apex Legends’ın orta vadede Fortnite’ı geçebileceğini tahmin ediyor. Battle Royale türüne yeni bir soluk kazandıran Apex Legends, iletişim kolaylığıyla da dikkat çekiyor. Electronic Arts’ın önümüzdeki Haziran ayında Apex Legends espor organizasyonlarını duyurması bekleniyor.