Anasayfa Mobil Xiaomi Mi Mix 3 5G Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Xiaomi Mi Mix 3 5G Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey

Xiaomi’nin Mi Mix 3’ü, erişilebilir bir fiyat etiketi ile 5G hızına terfi edildi. Yeni telefonun bütün özelliklerini bir araya getirdik.

Mi Mix 3’ün 5G versiyonu, telefon daha resmi olarak tanıtılmadan önce ortaya çıkmıştı. Duyuru ise Mi 9 ile birlikte MWC 2019’da yapıldı. Mi Mix 3 5G Snapdragon 855 işlemci ile birlikte Qualcomm X50 modem ihtiva ediyor ve mmWave  ağlar yerine 6GHz altı 5G şebekesine bağlanabiliyor. Xiaomi, bunun 4G LTE’den 10 kat daha hızlı veri aktarımını mümkün kılacağını söylüyor.

Spesifikasyonlar neredeyse Mi Mi standart 3 ile aynı olmasına rağmen, Xiaomi 3.800mAh kapasiteli daha büyük bir batarya sunuyor ve bu da doğal olarak boyut ve ağırlıkta da küçük bir fark oluşturuyor. Xiaomi, 5G Mi Mix 3’ün geliştirilmesi için Three, Orange, TIM ve Vodafone gibi çeşitli ağlarla çalışmış.

Xiaomi, Mayıs ayında 5G Mi Mix 3’ü 600 Euro veya yaklaşık 680$ fiyat etiketi ile satmaya başlayacak. Mavi veya siyah versiyon mevcut olacak.

Tasarım ve Ekran

Mi Mix 3, Xiaomi’nin yüzde 93,4’lük ekran/gövde oranına sahip olduğunu söylediği büyük ekran sayesinde dikkatinizi çekti. Bu aynı zamanda çentik kullanmadan da mümkün hale geldi, çünkü selfie kamera baş parmağınızı kullanarak ekranı aşağıya indirdiğiniz sürgülü bölümün içine gizlenmiş. Xiaomi, bu eylemi doğru bir şekilde hissetmek için “dikkatle kalibre edilmiş” mıknatıslar kullanıyor: çok fazla güç gerektirmeden, zahmetsiz bir çekme ile kameraya ulaşabilirsiniz. Laboratuar testleri mekanizmanın 300.000 devire kadar sorunsuz çalıştığını sergilemiş. Firma bu bağlamda dayanıklılık konusunda endişe duyulmaması gerektiğini söylüyor.

Kaydırıcı sadece  selfie çekmek için de kullanılmıyor. Çağrıları cevaplamak veya oyun oynarken bildirimleri devre dışı bırakmak, hatta ekran görüntüsü almak gibi başka işlevler de bu özellik ile kullanılabiliyor. Yine bu kısımda iki kamera merceği var, 24 megapiksel ana lens ve 2 megapiksel ikincil, bokeh tarzı özçekimler yapmaya hazır kamera. Xiaomi ayrıca daha iyi düşük ışıklı özçekimler için dört pikselin bir araya getirildiği Süper Piksel teknolojisini de içeriyor.

Kamera Özellikleri

Mi Mix 3’ün arka tarafında, her ikisi de 12 megapiksel olan ve Mi 8’de kullanılan ayarlarla aynı olan çift lensli bir kamera var. Özellikler 4 eksenli optik görüntü sabitleme, 4K video kaydı ve ağır çekim video. Hem öndeki hem de arkadaki kamera sahne tanıma, stüdyo aydınlatma efektleri ve AI odaklı güzellik modları ile Xiaomi’nin yapay zeka (AI) özelliklerini de kullanıyor. Mi Mix 3, yedi farklı Çince lehçesine destek veren bir sesli asistanı da donanım düğmesi ile kullanıma sunuyor. Ancak bu, Google Asistanı değil, bunun yerine Xiaomi’nin kendi Xiao AI asistanı mevcut.

Mi Mix 3 Qualcomm Snapdragon 855 işlemciye sahip ve satın aldığınız sürüme bağlı olarak, bir akıllı telefonda pek alışık olmadığımız 10 GB RAM sunabiliyor. İlginç bir şekilde, Mi Mix 3 10W kablosuz şarjı desteklediğinden kutuda bir kablosuz şarj cihazı ile birlikte eliyor. Gövde, alüminyum kasalı seramikten (Mi Mix geleneğine ait bir şey) yapılmış ve siyah, yeşim yeşili veya safir mavisi ile geliyor. 10 GB RAM’i almak için, Saray Müzesi’nde yaratılan safir-mavi versiyonunu satın almak zorundasınız. Bu model Çin efsanelerinden bir yaratık olan Xiezhi’nin bir gravürünü içeriyor.

Fiyat ve Bulunabilirlik

Temel Mi Mix 3 5G, 6GB veya 8GB RAM ve 256GB dahili depolama alanına sahip ve maliyeti yaklaşık 475 ABD doları civarında. Saray Müzesi 10GB / 256GB versiyonu yaklaşık 720 $ olacak. Telefon ilk Çin’de satışa sunulacak ancak şirket diğer pazarlara getirmek için de çalışmalara devam ediyor.

16 Ocak’ta İngiltere’de piyasaya sürülen 6 GB / 128 GB’lık versiyon için 500 İngiliz Sterlini (yaklaşık 642 $) gerekiyor. 5G Mi Mix 3, Avrupa’da ise 600 Euro’ya mal olacak ve siyah ya da mavi renk seçenekleriyle satışa sunulacak. Ülkemizde ise hangi renk seçenekleri ve fiyat olacağı henüz netlik kazanmadı.