Anasayfa Haber Volvo, Otomobillerine Hız Sınırı Getiriyor

Volvo, Otomobillerine Hız Sınırı Getiriyor

Volvo, güvenlik amacıyla otomobillerde özel bir hız sınırı belirleyeceklerini açıkladı.

Volvo, yolcu güvenliğini artırmak için yeni önlemler almaya hazırlanıyor. Şirketin 2014 yılında “Vision 2020” adı altında yaptığı planlarda, 2020’den itibaren çıkacak Volvo araçlarda hiçbir ölümün veya ağır yaralanmanın gerçekleşmemesi için gerekenlerin yapılacağı belirtilmişti. Volvo, bunun için atacağı adımlardan birini açıkladı.

2020’den itibaren çıkacak Volvo araçlarda saatte 180 kilometre hız limiti bulunacak. Volvo’nun hiçbir aracı bu hızın üstüne çıkamayacak. Bu limitin doğrudan motor gücü ayarlamalarıyla yapılacağı söyleniyor. Dolayısıyla aracın elektronik aksamıyla oynayıp bu limiti kaldırmak mümkün olmayacak.

Volvo, ölümlü veya ağır yaralanmalı kazaların en büyük sebebi olan hızın, sürücüler tarafından tam olarak anlaşılamadığından şikayetçi. İnsanların çoğu zaman fazla hızlı gittiğini belirten şirket, bunu engellemek için hız limiti getireceğini söyledi.

Volvo otomobiller, hali hazırda daha çok güvenliği önemseyen sürücüler tarafından satın alınıyor. Bu sürücülerin kaçının 180 km/s hızına çıktığı bilinmiyor. Bakalım Volvo’nun bu uygulaması, diğer otomobil üreticileri tarafından da benimsenecek mi.