Anasayfa Haber Diablo Geri Döndü

Diablo Geri Döndü

Blizzard ve GOG, Diablo’yu diriltmek için işbirliği yaptı.

Diablo, 1996 sonlarına doğru piyasaya çıktığında, aksiyon-RPG kategorisini tek başına yeniden canlandırdı. İlk çıktığı dönemde 2,5 milyon satış rakamına ulaşan oyun, Blizzard’ın bugün bulunduğu konuma gelmesinde büyük rol oynadı denebilir.

Ancak Blizzard bu oyunu üretmeyi uzun süre önce durdurmuştu. CD-ROM dışında herhangi bir dijital sürümü de çıkarılmayan oyunun orijinal sürümünü bulmak bu yüzden artık pek mümkün değildi. Ancak GOG ve Blizzard işbirliğiyle bu durum değişti.

Diablo ilk kez GOG.com üzerinden dijital olarak satışa çıkarıldı. Blizzard işbirliğiyle gerçekleşen bu girişimde tüketiciye oyunun iki farklı versiyonu sunuluyor. İlk versiyon oyunun orijinal sürümüne çok yakın, sadece modern sistemlerde çalışabilmesi için küçük bir güncelleme yapılmış.

İkinci sürüm ise oyunu daha modern bir şekilde oynamak isteyenler için hayli detaylı ayarlarla geliyor. Bu sürümde farklı çözünürlük ve ekran yenileme seçeneklerinin yanı sıra, gamma, v-sync ve anti-aliasing ayarları gibi unsurlar da mevcut.

Diablo’yu GOG.com üzerinden 9.99 dolar fiyatla satın almak mümkün. Blizzard’ın bu adımla hayran kitlesinin gönlünü almaya ve Diablo 4 konusunda yaşanan hayalkırıklığını unutturmaya çalıştığına şüphe yok.