Anasayfa Haber Left 4 Dead Yapımcısı Yeni Zombi Oyunu Duyurdu

Left 4 Dead Yapımcısı Yeni Zombi Oyunu Duyurdu

Left 4 Dead serilerinin yapımcısı Turtle Rock Studios, Back 4 Blood adlı yeni FPS üzerinde çalıştıklarını duyurdu.

Warner Bros Interactive çatısı altında faaliyet gösteren Turtle Rock Studios, Evolve ve Left 4 Dead serileriyle adını duyurmuştu. Stüdyonun 2009 yılında çıkardığı Left 4 Dead 2 sonrasında bu seriyi devam ettirmesi beklenmiş, ancak bu gerçekleşmemişti.

Turtle Rock Studios kurucularından Phil Robb, Left 4 Dead serisinin neden devam etmediği konusundaki sorulara detaylı bir cevap vermiyor. Ancak yayıncıyla anlaşarak ayrıldıklarını ve serinin en azından kendileriyle devam etmeyeceğini söylemekle yetiniyor.

Ancak stüdyo zombili oyun yapmaktan bıkmış değil. Nitekim yeni duyurdukları Back 4 Blood yine bolca zombi içeren bir FPS oyunu olacak. Robb henüz oyun hakkında detaylı konuşmak için çok erken olduğunu, oyunun geliştirilmesinin ilk safhalarında olduklarını ifade ediyor.

Bununla beraber, Back 4 Blood hakkında bir kaç detaya da açıklamasında yer vermiş. Oyunun Left 4 Dead serilerinin herhangi bir şekilde devamı olmadığının, tamamen yeni ve özgün fikirler üzerine kurulmakta olduğunun altını çizen Robb, bunun yeni ve farklı bir FPS olacağını vurguluyor.

Oyunda hem co-op, hem de PVP modlarının bulunacağını söyleyen Robb, bunun kesinlikle bir Battle Royale oyunu olmayacağını da ifade ediyor. Oyun içinde mikro-alışveriş seçeneklerinin bulunması muhtemel. Ancak Robb’a göre bunlar oyuncuların onaylayacağı bir yapıda olacak. Yani muhtemelen kıyafet gibi kozmetik ürünlerin satışı yapılacak.

Back 4 Blood için henüz herhangi bir oyun içi görüntü, video ya da tasarım çalışması bile yayınlanmadı. Oyunun çıkış tarihi de henüz belli değil, fakat PC, PS4 ve Xbox One platformlarına çıkması planlanıyor. Ancak geliştirmenin ilk safhalarında olduğu düşünülürse, 2021 yılından önce piyasaya çıkmasını beklememek gerekir.