Anasayfa Haber Huawei P30 Pro Fiyatı Ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Huawei P30 Pro Fiyatı Ve Çıkış Tarihi Ortaya Çıktı

Huawei P30 Pro fiyatı ve çıkış tarihi

26 Mart’ta Paris’te düzenlenecek lansman ile resmiyet kazanacak olan Huawei P30 Pro fiyatı ve çıkış tarihi ile gündeme geldi.

Bir hafta sonra tanıtılacak olan Huawei P30 serisi ile ilgili yepyeni detaylar gelmeye devam ediyor.

Serinin diğer modellerinden olduğu gibi, Huawei P30 Pro da sürüsüne bereket sızıntıya konu oldu. Yapılan bu sızıntılarla, birçok temel özelliği ortaya çıkan Huawei P30 Pro’nun, şimdi de fiyatı ve çıkış tarihi belli olmuş gibi görünüyor.

Amazon üzerinde yanlışlıkla listelenen Huawei P30 Pro’nun, 1028 Euro etiket fiyatıyla satışa sunulacağını görüyoruz. Bunun haricinde, P30 Pro’nun 5 Nisan Cuma gününden itibaren satışa sunulacağı da ifade ediliyor.

Sızıntı sadece fiyat ve çıkış tarihini değil, aynı zamanda teknik özellikleri de gözler önüne seriyor. Aktarılan bilgiler doğrultusunda P30 Pro, yapay zeka birimine sahip 7 nm Kirin 980 işlemcisinden gücünü alıyor.

Huawei P30 Pro Çalışırken Görüntülendi

Huawei’nin geliştirmiş olduğu bu işlemciye 8 GB RAM ve 128 GB dahili hafıza eşlik ediyor.

Serinin diğer modellerine kıyasla dörtlü arka kamera kuruluma ev sahipliği yapacak olan P30 Pro‘da, bizleri 40 Megapiksel çözünürlük değerindeki bir ana kamera karşılayacak.

Bu ana kameraya sırasıyla 20 Megapiksel ultra geniş açılı lens, 8 Megapiksel telefoto lens ve 10X hibrit yakınlaştırma lensi eşlik ediyor.

Bunun haricinde, Huawei’nin yeni akıllı telefonunda 32 Megapiksel çözünürlüğündeki bir ön kamera sensörüne de yer verilecek.

Son olarak, 6.5 inç boyutundaki kavisli bir AMOLED ekrana ev sahipliği yapacak olan cihazın, IP68 dayanıklılık sertifikasıyla gelmesi bekleniyor.