Anasayfa Video Carbide SPEC-06 RGB Kasa İncelemesi

Carbide SPEC-06 RGB Kasa İncelemesi

Corsair Spec-06 RGB Corsair’den RGB aydınlatmalı ve temperli camlı mid tower bir bilgisayar kasası. İlk bakışta güç kaynağı ve sabit disk kafesi gizleyici, çok sayıda fan ve radyatör ve dikey ekran kartı montaj desteği ile göze çarpan SPEC-06 ülkemizde 750-800TL arası bir satış fiyatına sahip orta seviye bir kasa.

SPEC-06 Siyah ve beyaz olmak üzere 2 renkte mevcut, çelik kasa iskeleti sağlam ve stabil duruyor. Çok hafif bir esneme payı var.

Beyaz modelde PCI Express yuvalarının kapakları, temperli camın kenarları ve fanlar siyah renkli. Dolayısıyla beyaz modelde sistem toplayacakların siyah & beyaz bileşenlerleri tercih etmesi görsel açıdan bütünlük oluşturacaktır.

Güç kaynağı gizleme kapağı hem güç kaynağını hem de sabit disk kafesini kapatarak kasanın temiz ve düzgün gözükmesine katkı sağlıyor.

Bu kapağın üstünde de delikler var ve bu sayede güç kaynağınızı fanı hem yukarı hem de aşağı bakacak şekilde konumlandırabilmektesiniz. Titreşim oluşmaması için güç kaynağı buradaki köpük ayaklar üzerine oturuyor.

Ölçüler

523mm uzunluk, 296mm genişlik ve 553mm yüksekliğe sahip SPEC06’ya maksimum 370mm uzunlukta ekran kartları, 180mm uzunlukta güç kaynakları ve 170mm yükseklikte işlemci soğutucuları takabiliyorsunuz.

Sıvı yerine haza soğutucuları kullanmak isteyenler için 170mm iyi bir haber çünkü hava soğutucuların ezici çoğunluğu bu yüksekliğin altında kalıyor.

Giriş/çıkış Paneli

Kasa önündeki giriş çıkış paneli görmeye alışık olduğumuz 2 adet birinci jenerasyon USB 3.0, 3.5mm kulaklık ile mikrofon yuvaları ile güç ve reset tuşlarından oluşmakta. Güç ve reset tuşları dokunmatik hissiyatında ve tipik kasa tuşlarındaki basış geri bildirimi yok.

Fan desteği

Bir arkaya, 2 üste, 3 de öne olmak üzere toplamda 6 adet 12cm veya 1 adet üste ve 2 adet öne olmak üzere 3 adet 14cm fan desteğine sahip SPEC-06 fanların nefes alabileceği geniş ön hava deliklerine de sahip.

Kasayla birlikte 2 12cm’lik siyah fan gelmekte. Biri ön tarafa hava giriş fanı, diğeri de arkaya egzos fanı olarak konumlandırılmış.

Arka fan yuvasında yükseklik ayarı mevcut olması da güzel bir özellik.

Toz Filtreleri

Kasanın üzerinde pek çok toz filtresi mevcut. Öndeki fan yuvalarının toz filtresine kasanın ön paneli çıkarılarak ulaşılabiliyor. Üstteki filtre öndekinden farklı olarak esnek mıknatısla kasaya tutturulmuş durumda ve kolayca yerinden çıkarılıp yıkanabiliyor. Son filtre de güç kaynağı fanı için kasanın altında yer almakta.

Kasa Kapakları

Temperli cama uygulanan karartma oldukça az ve aydınlatma olmaksızın da kasanın içini görmek mümkün. Bu kapak, kasa üzerindeki kauçuk çıkıntılara oturtuluyor ve 4 adet vidayla kasaya sabitleniyor. Bir başka güzel detay arka kapağın vidaları kapağa sabit durduğu bunları için düşürüp kaybetme gibi sorunlarla uğraşmıyorsunuz.

Radyatör Desteği

Kasanın üzerine maksimum 240’lık, önüne de 360’lık takabiliyor olmanız piyasadaki tüm hazır sıvı soğutma çözümlerini sorunsuz kullanabileceğiniz anlamına geliyor. Bunun yanı sıra ekran kartınız da hazı sıvı soğutmalıysa 120’lik radyatörünü egzos fanı noktasına takabilmektesiniz. Ancak özel sıvı soğutma için biraz daha alana ihtiyaç var gibi duruyor. Özel sıvı soğutma istenirse yapılabilir ancak, sistem biraz sıkışık durabilir ve kısa ekran kartı kullanımını gerektirebilir.

Depolama Yuvaları

Kasanın 3.5 inçlik sürücüler için dahili kafesi bulunmakta ve güç kaynağı gizleyici ile gizlenmiş durumda. Bu sürücülerin soğutması kasa önünde en yuvaya takabileceğiniz bir fanla kolaylıkla yapılabiliyor. 3.5 inç disk yuvalarının birinde kablo bağları ve vidaların olduğu kutuyu görebilirsiniz.

Bu 2 sürücüye ek olarak 4 adet 2.5 inçlik SSD yuvaları anakartın arkasında bulunmakta:

RGB Aydınlatma

Kasanın önünde görmekte olduğunuz L şeklindeki cizgi bir RGB LED ve kasanın aydınlatmasının tamamını oluşturan kısım. Kasanın içini RGB fanlarla doldurarak bu görüntüyü tamamlamak mümkün olsa da kasayla birlikte gelen fanların RGB destekli olmadığını belirtelim.

Kasa önündeki aydınlatmayı kontrol etmek için Corsair arkaya 3 butonlu bir kontrolcü koymuş. LED’lerin rengini, animasyon tipini ve hızını buradan kontrol edebiliyorsunuz.

Kablo Yönetimi

SPEC-06 kablo yönetimi için pek çok kauçuk kablo geçit kanalları barındırıyor. Bunlardan 2 tane anakartın yanında bir tane de altında yer almakta.

Bunun yanı sıra kasa arkasında plastik kelepçelerle kablolarınızı sabitlemek için pek nokta mevcut.

Sonuç

Corsair’ın SPEC-06 kasası temiz ve bir sistem toplamak için ihtiyacınız olan her şeye sahip sağlam ve güzel bir kasa.