Anasayfa Haber Denuvo Hile Yapanları Engelleyecek

Denuvo Hile Yapanları Engelleyecek

Denuvo Anti Cheat / Denuvo hile yapanları engelleyecek

Son yıllarda adından sıkça söz ettiren Denuvo, oyunlarda hile yapanların önüne geçmek amacıyla yapay zeka odaklı Denuvo Anti-Cheat çözümünü duyurdu.

İlk olarak 2014 yılında kullanıma sunulan Denuvo kopya koruma teknolojisi, adından bir hayli söz ettirmişti. Korsan kullanıcıların -görece- korkulu rüyası haline gelen şirket, şimdi de oyunlardaki hilecileri hedef alacak.

Bu kapsamda, Denuvo Anti-Cheat adı verilen çözümü duyuran şirket son dönemlerde oyuncuların bir hayli yakındığı hile konusuna da el atacağını müjdeledi. Peki, Denuvo Anti-Cheat nedir? Gelin, yeni hile algılama sistemine yakından göz atalım.

Denuvo Anti-Cheat nedir?

Irdeto tarafından hazırlanan bu çözümün doğrudan oyunun kodlarına entegre edileceği belirtiliyor.

Böylece, hileciler oyun kodlarına erişip bu kodlar üzerinde herhangi bir değişiklik yapamadan, söz konusu Anti-Cheat çözümü sayesinde tespit edilip engellenebilecek.

Şirket yetkilerinin söylediklerine göre, bu sistemde AMD ve Intel‘in sunmuş olduğu en güncel donanım tabanlı güvenlik özelliklerine yer veriliyor.

Denuvo Anti Cheat / Denuvo hile yapanları engelleyecek

Bunun yanı sıra, bünyesinde bulunan yapay zeka ve makine öğrenmesi sayesinde de, hilecilerin çeşitli yöntemleri oyun sırasında da anlık olarak tespit edilebiliyor. Ayrıca bu sistem kendi kendini de zamanla geliştirebiliyor.

Microsoft Defender Mac Desteği Sunmaya Başlıyor

Şimdilik bu hile çözümünün ne zaman kullanıma sunulacağı bilinmiyor. Ancak söylenenlere göre, bu sistemin ilk olarak Fortnite ve Apex Legends gibi hile oranı yüksek ücretsiz oyunlarda kullanılması bekleniyor.