Anasayfa Haber Twitter Canlı Fotoğraflar Desteği Sunabilir

Twitter Canlı Fotoğraflar Desteği Sunabilir

Twitter

Twitter Canlı Fotoğraflar özelliği için platformunda yerel destek sunmak üzere sonunda hazırlıklara başladı.

Apple tarafından iPhone 6S ve iPhone 6S Plus ile birlikte 2015 yılında sunulan Canlı Fotoğraflar (Live Photos) özelliği Facebook ve bazı web tabanlı uygulamalarca destek görmüştü. Görünen o ki sonunda Twitter Canlı Fotoğraflar için yerel olarak destek sunmak üzere hazırlanıyor.

100 Milyonlarca Facebook Şifresi Korumasız Durumda

iOS kullanıcılarının oldukça sevdiği bu özellik için birçok sosyal ağ sitesi kısa sürede destek sunarken, Twitter oldukça geç kalmış olsa da hatanın neresinden dönülse kardır diye düşünmüşe benziyor. Son olarak sosyal medya araştırmacısı Matt Navarra, Twitter iOS uygulaması kodlarında Canlı Fotoğraflar desteği konusunda bazı satılar tespit etmiş durumda. Sosyal ağ sunacağı destekle Canlı Fotoğraf özelliği ile çekilmiş fotoğrafları GIF biçimine dönüştürecek.

Bu sayede kullanıcılar Canlı Fotoğraflar’ı Twitter’a yüklerken artık bir görüntüyü çeşitli uygulamalarla ya da Fotoğraflar üzerinden kendileri dönüştürmek zorunda kalmayacak. Twitter’dan özellik için gelecek yerel destekle kullanıcıların platforma fotoğraf yükleme alışkanlıklarının da değiştireceği tahmin ediliyor.

Şu an için bu özelliğin tüm kullanıcılara ne zaman sunulacağı konusu belirsiz. Twitter cephesinden de henüz konuyla ilgili herhangi bir açıklama yapılmıyor. Öte yandan, desteğin test edilmeye başlanmış olması platformun kullanıcıları çok da bekletmeyeceğini düşündürüyor.