Anasayfa Haber Google’ın Mars on Earth Projesi ile Dünya’daki Mars’a Konuk Olun

Google’ın Mars on Earth Projesi ile Dünya’daki Mars’a Konuk Olun

Kanada’nın kuzeyindeki arktik bölgede yer alan Devon Adası, dünyanın en ıssız bölgelerinden biri. Aynı zamanda kızıl gezegen Mars’a olan benzerliğiyle dikkat çekiyor.

Kutup iklimi ve zorlayıcı arazi birleştiğinde bu geniş ada bir anda dünyanın Mars’a en yakın şartlar sunan bölgesi haline geliyor. Bu benzerliği sayesinde, uzun zamandır Mars Institute ve SETI bilim insanlarının bir numaralı araştırma merkezi konumunda.

Bölgeyi çok daha iyi bir şekilde tanıtmak isteyen Google Earth, Mars on Earth ile bu zorlu bölgeyi keşfetmek isteyenlere harika bir seçenek sunuyor.

Street View‘ü Devon Adası için özel olarak yapılandıran Google, yeryüzündeki en tenha adayı, sanki oradaymışsınız gibi deneyimlemenizi sağlıyor.

Proje lideri olan Google’dan Katja Minitsenka, bilim insanlarının Devon’da çok önemli bir girişime altyapı hazırladığını ifade etti. Araştırmacıların bu ada üzerinde geleceğin Mars üssü için çalışmalar yürüttüğünü söyleyen Minitsenka, şartların benzerliğinin sağlam bir deneme/yanılma sürecini tetiklediğini sözlerine ekledi.

Street View üzerinden Devon’da bulunan bazı önemli bölgeleri derinlemesine inceleyebiliyorsunuz. 20 kilometre çapındaki Haughton Krateri, Astronaut Kanyonu -ki Mars’ta bulunan V şekilli vadilerle büyük benzerlik gösteriyor- ve antik göl yatağı Breccia Tepeleri detaylı bir şekilde görüntülenebiliyor.

Hemen aşağıda paylaştığımız video ise Google’ın bu bölgedeki projesini ve bilim insanlarının araştırmalarını harika bir şekilde bize tanıtıyor.

Bu bağlantı üzerinden Devon Projesi’ne göz atabilirsiniz.