Anasayfa Haber After Effects’e Content Aware Fill Özelliği Getirildi

After Effects’e Content Aware Fill Özelliği Getirildi

Yeni güncellemeyle birlikte videodaki nesneler kolayca silinebilecek.

Fotoğraf düzenleme işlemlerinin en büyük dertlerinden biri, fotoğraftaki nesnelerin silinmesi. Nesnenin sınırlarını belirleyip silmek pek zor olmasa da silinen yeri doldurmak için büyük uğraş gerekiyor. Adobe, Photoshop yazılımında bu işlemin daha kolay yapılabilmesi için Content Aware Fill adını verdiği, silinen noktaları otomatik olarak dolduran bir sistem kullanıyor. Bu sistem, geçtiğimiz aylarda yayınlanan bir güncellemeyle geliştirilerek yapay zeka destekli hale getirilmişti.

Videolardaki nesneleri silmek ise çok daha büyük bir sorun. Zira silme işlemi normalde her bir kare için ayrı ayrı yapılması gerekiyor. Bu da süreci oldukça uzatıyor. Adobe da Photoshop’taki Content Aware Fill özelliğini After Effects yazılımına getirdiğini duyurdu. Güncelleme sonrasında videoda herhangi bir alanı seçip, CAF özelliğini kullanabileceğiz.

Tıpkı Photoshop’ta olduğu gibi After Effects’te de bu özellik için yapay zeka kullanılıyor. Adobe’un Sensei AI adını verdiği yapay zekanın yeteneklerini aşağıdaki videoda görebilirsiniz.

After Effect’i güncelleyerek Content Aware Fill özelliğine erişiebilirsiniz.