Anasayfa Makale İncelemeler Samsung Galaxy A50 İncelemesi

Samsung Galaxy A50 İncelemesi

Galaxy A50 İncelemesi

Samsung Galaxy A50 incelemesi ile karşınızdayız. Ekran üzerinden parmak izi okuma ve üçlü kamera düzeniyle ön plana çıkan A50 modeline yakından bakıyoruz.

Geçtiğimiz aylarda düzenlenen MWC 2019’da Samsung yepyeni bir orta segmenti bizlerle buluşturdu ve A30 ile A50 modellerini tanıttı.

Galaxy A50 bu yeni serinin güçlü ve büyük ekranlı modeli olarak ön plana çıkıyor. Üç lensli ana kamerası, 6.4 inç AMOLED ekranı ve buna bağlı gelen ekrandan parmak izi okuma seçeneği, 15W hızlı şarj ve daha birçok üst seviye telefon özelliği Galaxy A50 ile bizlere sunuluyor.

Genelde amiral gemisi telefonlarda görmeye alıştığımız özellikler:

– Çoklu kamera düzeni – Ultra geniş açı gibi sensörler
– Ekran üzerinden parmak izi okuma
– Infinity ekran ve yüksek ekran kasa oranı

Samsung Galaxy A50 İncelemesi

Galaxy A50 Kutu İçeriği

Galaxy A50 kutusundan sırasıyla; garanti belgesi ve kullanım kılavuzu, telefonun kendisi, 15W hızlı şarj destekleyen adaptör, USB Tip C şarj kablosu, kulaklık ve SIM kart iğnesi çıkıyor. Telefonun bazı bölgelerde kendi koruma kılıfı ile geldiğini görsek de ne yazık ki bizim açmış olduğumuz kutudan kılıf çıkmadı.

İlginizi çekebilir: A50 Fiyatı ve Özellikleri

Telefonun arka yüzeyinde 3D Glasstic adı verilen yeni bir kasa kullanılıyor. Samsung tarafından üretilen bu plastik kasa görünüş açısından cam kasalarla büyük oranda benzerlik gösteriyor. Uygulanan cilalama işlemi sayesinde aşırı parlak ve farklı görünüm sağlanıyor.

Galaxy A50 Ekran Özellikleri

Galaxy A50’de 6.4 inç Infinity-U Super Amoled ekran bulunuyor. Bu ekran 19.5 : 9’luk ekran oranı ve HD+ çözünürlük değerlerine sahip. piksel yoğunluğu 403 ppi iken, ekran kasa oranı da yüzde 84.9. Ayrıca ekran Corning Gorilla Glass 3 ile korunuyor.

Galaxy A50 İşlemcisi

Exynos 9610, 10 nm sürecinde üretilen 8 çekirdekli bir işlemci. Cortex A73 Performans çekirdekleri 2.3 GHz saat hızına sahipken, Cortex A53 verimlilik çekirdeklerinin saat hızı 1.6 GHz.

9610’nun A50 gibi orta segment telefonlara kazandırdığı birçok önemli özellik bulunuyor. Bu özelliklerin başında dahili yapay zeka işlem birimi geliyor. İşlemcide derin öğrenme teknolojisini temel alan görüntü işleme özelliği bulunuyor.

DSP yani Sayısal işaret işleyici sayesinde de ekrandaki objeler, yüzler ve çevre dijital olarak analiz ediliyor. Derin öğrenme temelli algoritma bu verileri mobil cihazlar için yapay zeka destekli fotoğrafçılık ve video kayıtlarında kullanabiliyor.

Exynos 9610’un bir diğer önemli özelliği multi tasking diyebiliriz. çıkıyor. Exynos 7 serisi ile beraber gelen 10nm FinFET işlem teknolojisi çoklu işlemlerde yüksek performans vaat ederken, aynı zamanda güç yönetimini optimize ediyor.

Gelelim oyun performansına. Telefonda ARM Mali-G72 MP3 grafik yongası bulunuyor. Bifrost mimarisi sayesinde orta segment cihazlarda iyi bir performans alınabiliyor.

Bağlantı özelliklerine baktığımızda, LTE modem 600 Mbps downlink ve 150 Mbps uplink desteği sağlıyor. Wi-Fi 802.11ac, Bluetooth 5.0, FM Radio desteği verildiğini de belirtelim.

Telefon 6 GB LPDDR4x RAM kullanıyor. 64 GB’lik depolama alanı ise microSD kart ile artırılabiliyor.

Galaxy A50 Kamera Özellikleri

Telefonda üçlü ana kamera düzeni bulunuyor. 25 MP çözünürlüğünde f/1.7 diyafram açıklığına sahip geniş açılı lens, aynı zamanda ana lens olarak geçiyor.

8 MP’lik f/2.2 diyafram açıklığına sahip olan ultra geniş açılı lens ise, tıpkı S10 serisinde olduğu gibi geniş açılı fotoğraflar çekmemizi sağlıyor. Son olarak A50’de 5 MP’lik ve f/2.2’lik derinlik sensörü kullanılıyor.

Telefonun ana kamerası ile 1080p 30FPS video çekebiliyorsunuz. Tam ekran modunda bu çözünürlüğü HD+ seviyesine çekmeniz mümkün. Ayrıca OIS veya EIS desteğinin olmaması hareketli videolarda sıkıntı yaşatabilir.

f/1.7 diyaframa rağmen telefonun düşük ışık performansı beklentileri karşılayamıyor . Görselde oluşan greni engellemek için agresif davranan yapay zeka, düşük ışıkta birçok detayı yok ediyor ve ortaya sulu boyamsı bir görüntü çıkartıyor. Ultra geniş açılı sensörle çektiğiniz fotoğraflarda ise, diyafram değeri yetersiz olduğu için çok daha büyük kayıp yaşanıyor.

Galaxy A50 Batarya Performansı

4.000 mAh batarya kullanan cihaz 15W hızlı şarj sunuyor. İşlemcinin düşük güç tüketimi ve AMOLED ekran sayesinde Telefon rahatlıkla bir günü çıkartıyor.

İlginizi çekebilir: Galaxy S10 Plus İnceleme