Anasayfa Mobil Samsung Galaxy A50 Fiyatı ve Özellikleri

Samsung Galaxy A50 Fiyatı ve Özellikleri

Galaxy A50

Samsung’un MWC 2019 sırasında en çok dikkat çeken cihazlarından biri olan Galaxy A50 kutu açılışı videosu ile karşınızdayız.

Bu videomuzda hem Galaxy A50 modelini kutusundan çıkarıyor hem de özelliklerine yakından bakıyoruz.

Samsung Galaxy A50 fiyatı ve özellikleri

Samsung’un 2.849 TL üzerinden satışa sunduğu telefon, amiral gemisi sınıfında olmamasına rağmen, bu sınıfa ait olarak görülen özellikleriyle dikkat çekiyor.

Galaxy A50 ekranı 6.4 inç büyüklüğünde ve Infinty-U adı verilen damla çentikli bir tasarımı benimsiyor. Bu sayede ekran/kasa oranı yüzde 84.9’a çıkıyor. Super AMOLED panel FHD+ çözünürlük desteklerken, ekranın piksek yoğunluğu 403 ppi olarak karşımıza çıkıyor.

Samsung Galaxy S10+ İncelemesi

İşlemci tarafında Samsung tarafından üretilen Exynos 9610 platformu kullanılıyor. Geçtiğimiz yılın S9 ve Note 9 işlemcisi olan Exynos 9810‘un alt modeli olan bu işlemci, bazı özelliklerliyle amiral gemisi olmayan modellere, amiral gemisi özellikleri ekliyor. Sekiz çekirdekten 4’ü performans odaklı ve 2.3 GHz. hızına sahipken, diğer 4 verimlilik çekirdeği 1.7 GHz. saat hızında çalışıyor.

9610 işlemcisine grafik arabirimi olarak Mali-G72 eşlik ediyor.

Piyasada farklı varyasyonlar bulunuyor olsa da, ülkemizde 6 GB RAM ve 64 GB depolama destekli model satılıyor.

Galaxy A50, 3’lü arka kamera sistemi şu özellikleriyle öne çıkıyor:

  • Ultra Geniş Açılı Kamera: ‘Akıllı düğme’ işleviyle desteklenen kameranız, şimdi Geniş Çekim Modu’nun ne zaman kullanılacağını tespit edebiliyor ve önerebiliyor.
  • 25 MP Geniş Açılı Kamera: Parlak gün ışığında canlı görüntüler çekebiliyor. Karanlıkta ise, yenilikçi objektif ışık algılayıp görüntü kirliliklerini azaltarak net çekimler yapabilmenize imkan veriyor.
  • Derinlik objektifiyle kombine edilen kamera: Sunduğu Canlı Odak deneyimi ile tam olarak nereyi vurgulamak istediğinizi seçebilmenize olanak veriyor.
  • Akıllı Kamera özelliği ile, 20 sahneyi tanıyan ve optimize eden Görsel Zeka ve mükemmel portre çekimini kaçırmamanızı sağlayan Hata Tespit Etme özellikleriyle en iyi sahneleri çekmenize yardımcı oluyor.
  • Canlı Odak özelliğine sahip selfie kamerasıyla arka plan detaylarını incelikle bulanıklaştırıp portre fotoğrafınızı geliştirebiliyorsunuz.