Anasayfa Haber Google Chrome RAM Sorunu Tarihe Karışıyor

Google Chrome RAM Sorunu Tarihe Karışıyor

Google Chrome RAM sorunu

Bir süredir kullanıcıların şikayet ettiği Google Chrome RAM sorunu, yeni güncelleme ile çözüme kavuşuyor.

Google, daha önceden yayınlanmış olduğu güncelleme ile birlikte Veri Tasarrufu Modu’nu özelliğini kullanıma sunmuştu. Hem Android hem de masaüstü kullanıcıları için yayınlanan bu özellik sayesinde, kullanıcıların yüzde 60 oranında daha az veri kullanması sağlanıyordu.

Bugün yayınlanan yeni güncellemeyle beraber artık bu tasarruf ayarları Chrome Lite adında yeni bir alana taşınıyor. Chrome Lite çatısı adı altında uygulamanın RAM yönetime de el atan Google, böylelikle uygulamanın daha az RAM harcaması sağlayacak.

Yeni mod sayesinde ayrıca yüzde 40’lık bir performans artışı da vaat ediliyor. Google yetkililerin söylediklerine göre, RAM tasarrufu için sıkıştırma teknolojisinden yararlanılacak. Böylece web sitelerinin çözünürlüğü düşürülerek, daha az veri ve RAM kullanılabilecek. Bahsetmiş olduğumuz Chrome Lite özelliğinin şimdilik sadece Android kullanıcıları için geçerli olacağını özellikle belirtelim.

Bunun yanı sıra, bir süredir masaüstü kullanıcıları tarafından kullanılan Veri Tasarrufu modunun uygulamadan kaldırılacağı açıklandı. Ne yazık ki, masaüstü kullanıcılarının Google Chrome RAM sorunu için biraz daha beklemesi gerekecek.

İlginizi Çekebilir: Windows 10 1903 Güncellemesi İle Gelen Yenilikler