Anasayfa Etkinlik Computex Nvidia Studio Dizüstü Bilgisayarlar Tanıtıldı

Nvidia Studio Dizüstü Bilgisayarlar Tanıtıldı

MacBook Pro rakibi Nvidia Studio Dizüstü Bilgisayarlar

Nvidia Studio dizüstü bilgisayarlar, Computex 2019 fuarından önce düzenlenen basın toplantısı ile resmi olarak tanıtıldı.

Nvidia Computex 2019 fuarından önce sürpriz bir duyura imza attı. Yapılan duyuru ile beraber RTX ekran kartlarını da destekleyen Nvidia Studio dizüstü bilgisayarlar tanıtıldı.

Grafik tasarımcıları, video editörleri, uygulama geliştiricileri ve fotoğrafçılar için özel olarak geliştirilen Nvidia Studio dizüstü bilgisayarlar hem hafifliği ile hem de yüksek performansıyla dikkat çekmeyi başarıyor. Studio adı verilen bir platforma ev sahipliği yapan yeni nesil dizüstü bilgisayarların tamamında Nvidia’nın grafik işlemcilerine yer veriliyor.

İlginizi Çekebilir: AMD Ryzen 3000 Serisi Duyuruldu

Bu kısımda ise bizleri Quadro RTX 3000, 4000 ,5000 ve GeForce RTX 2060, 2070 ve 2080 GPU’ları karşılıyor. Bunun yanı sıra basın toplantısında Nvidia yetkilileri tarafınca, yeni nesil bilgisayarların Apple’ın MacBook Pro modeline kıyasla daha hızlı olduğuna vurgu yapıldı.

Bu kısımda MacBook Pro ile adı açıklanmayan bir RTX Studio dizüstü bilgisayarı Maya ve Redcine-X Pro gibi uygulamalarla karşılaştıran Nvidia, test sonuçlarını da servis etti.

Test sonuçlarına göre, Core i7 işlemciye ve RTX 2080 Max-Q ekran kartına ev sahipliği yapan Studio bilgisayar, Core i9 işlemcili üst düzey MacBook Pro modelinden 7 kat daha hızlı işlem yapabiliyor.

17 modelden oluşacak olan Studio serisi Acer, Asus, Dell, Gigabyte, HP, Razer ve MSI tarafından üretileceği de basın toplantısı sırasında belirtildi. Son olarak, söz edilen seri Haziran ayında 1600 dolardan başlayan fiyatlarla piyasaya sürülecek.

İlginizi Çekebilir: RDNA’den Güç Alan AMD Radeon RX 5700 Duyuruldu