Anasayfa Haber Başka Pasaporta IMEI Kayıt Devri Sona Erdi

Başka Pasaporta IMEI Kayıt Devri Sona Erdi

başka pasaporta imei kayıt

Başka pasaporta IMEI kayıt devri, bugün yayınlanan Cumhurbaşkanlığı kararnamesiyle sona erdi.

Son zamanlarda yurt dışından yapılan alışverişlerin azaltılmasına yönelik bir takım kararlar alınıyor. Bu doğrultuda, bir süredir gündemde olan IMEI düzenlemesi de yürürlüğe girdi. Resmi Gazete’de yayınlanan Cumhurbaşkanı Kararnamesi’ne göre, başka pasaporta IMEI kayıt dönemi sona erdi.

Yeni düzenlemeden önce, vatandaşlar yurt dışından getirdiği akıllı telefonları bir başkasının pasaportuna kayıt yaptırarak ülkeye sokabiliyordu. Ancak, Resmi Gazete’de yayınlanan yeni düzenlemeden sonra, artık yurt dışından getirilen akıllı telefonlar başkasının pasaportuna kayıt ettirilemeyecek.

başka pasaporta IMEI kayıtBunun yanı sıra, en son yapılan düzenlemeyle de yurt dışından telefon getirme sınırı da uzatılmıştı. Bu karara göre, 2 yılda 1 yurt dışından telefon getirme süresi yeni gümrük kanunlarıyla beraber 3 yıla çıkartılmıştı.

Bu düzenlemeye ek olarak ise bugün ‘‘yolcunun kimlik numarasına kayıtlı hatlarda kullanmak” şartı getirildi. Yani haberin başında da belirtiğimiz gibi, artık kullanıcılar yurt dışından getirdiği cihazı bir başkasının pasaportuna IMEI kaydettirip daha sonra kendi adına kayıtlı hattı ile kullanamayacak.

Aynı zamanda, 618.65 TL olan güncel IMEI kayıt ücretine de yakın zaman içerisinde zam yapılması bekleniyor.

İlginizi Çekebilir : Yurt Dışından Telefon Getirme Sınırı Uzatıldı