Anasayfa Etkinlik Computex Çift Ekranlı Laptoplar Yolda! Intel Dual Screen

Çift Ekranlı Laptoplar Yolda! Intel Dual Screen

Çift Ekranlı Laptoplar Yolda! Intel Dual Screen

Çift ekranlı dizüstü bilgisayarlar devri başlıyor. Intel standında, Computex 2019’da sergilenen bu yeni nesil laptoplar, Ultrabook konseptinden sonra Intel’in bilgisayar dünyasına yeni katkılarından biri olacak mı? Kalıcı olup tutacak mı?

Bunu elbette zaman gösterecek ancak fuar alanında özellikle çizgi roman ile sergilenmesi çok hoşumuza gitti.

Dokunmatik ekranların yanında ek fiziksel klavye ile sunulan bu laptopların arasında menteşe var, yani katlanılabilir ekran kullanılmıyor. Katlanılabilir ekran şüphesiz çok geniş bir tablet kullanımı getirebilir, ancak Galaxy Fold’da yaşanan sorunlar sonrasında kullanıcılar biraz daha temkinli yaklaşıyor. Bu yüzden şimdilik Intel standında bu tarz bir prototip sergilenmediğini düşünüyoruz.

İki ayrı panel kullanılıyor ve bunlar başta da belirttiğimiz gibi dokunmatik. Bu açıdan laptop konseptinin popülerliği düşen tabletlere alternatif bir kullanım sunduğunu da söyleyebiliriz.

Konseptin yaygınlaşması için ASUS gibi büyük bilgisayar üreticilerinin bizlere model sunması gerekiyor. Şu an en yakın cihaz olarak ASUS ZenBook Pro Duo modelini gösterebiliriz: ZenBook Pro Duo Ön İncelemesi…

Bütün etkinlik videolarımız için tıklayın…

Farklı amaçlara uygun laptop, sistem, monitör, bileşen ve telefon tavsiyeleri için özel bölümümüz…