Anasayfa Etkinlik E3 Minecraft Dungeons Keyifli bir Diablo Klonu

Minecraft Dungeons Keyifli bir Diablo Klonu

E3 2019’da Microsoft’un tanıttığı yeni Minecraft Dungeons, Diablo’nun eğlenceli hale getirilmiş bir klonu gibi.

Minecraft geliştiricileri tarafından hazırlanan yeni oyunun adı Minecraft Dungeons, yani Minecraft Zindanları. Her ne kadar oyunun adında Minecraft geçse de oyunun bildiğimiz Minecraft ile tek ilgisi karakter modellemeleri ve grafikleri diyebiliriz.

Herhangi bir sınıfın olmadığı oyunda karakterinizi alıp zindanları keşfe çıkıyorsunuz. Bu esnada bir yandan zindandaki kötülükleri temizlerken diğer taraftan da karakterinizi geliştiriyorsunuz. Meraklı bir oyuncu iseniz oyun bunu fazlasıyla ödüllendiriyor. Haritada keşfedilmemiş yerleri açıp buralarda normal, nadir bulunan ya da benzersiz eşyalar elde edebiliyorsunuz. Çok fazla gereksiz eşya topladım diye de üzülmenize gerek yok, bunları daha sonra eritip yeni silah yapımında kullanmak mümkün.

Oyunda karakteriniz Necromancer, yani ölü dirilten görevi de görebiliyor. Ölen arkadaşınızın yanına gidip onu tekrar ayağa kaldırıp eğlenceye kaldığınız yerden devam edebiliyorsunuz. Tabi bu özellik size özgü değil. Bazı düşmanlarınız da ölüleri diriltebiliyor. Bu bağlamda dikkatli olmanızda fayda var. Öte yandan oyunda size eşilik eden bir hayvanınız da olabiliyor. Yine oyun içi para olarak zümrüt kullanıldığını belirtelim.

Diablo’yu epey keyifle oynayan biri olarak Minecraft Dungeons’ı beğendiğimi söyleyebilirim. Oyunda yer alan TNT kutularını alıp düşmanlarınıza atarak kaos yaratmak gerçekten keyifli gözüküyor. Bütün Diablo hayranlarına hitap etmeyebilir ama oyunun bu haliyle daha geniş bir kitleye hitap edeceğini söyleyebiliriz.

Oyun tek oyunculu, çok oyunculu ve co-op modlarıyla birlikte 2020’de PC, XBOX, Nintendo Switch ve PS4 platformları için çıkacak.