Anasayfa Haber Bülten Yeni Nvidia RTX Super Serisinin Fiyatları ve Özellikleri

Yeni Nvidia RTX Super Serisinin Fiyatları ve Özellikleri

NVIDIA oyun GPU’larına yenilerini ekleyerek ürün gamını genişletti. GeForce RTX SUPER GPU’ları, hızlı oyun performansı ve yüksek güç verimliliği sunmayı hedefliyor.

Normalde ışın izleme, filmlere ultra gerçekçi görsel efektlerini vermek için kullanılan gelişmiş bir grafik tekniği olarak geçiyor. Geforce RTX, gelişmiş gölgelendirme, programlanabilir ışın izleme ve çekirdek işleme süreçleriyle, ışın izleme teknolojisini gerçek zamana taşıyor. Işın izleme teknolojisi; endüstri standardı kabul edilen Microsoft DirectX Raytracing (DXR) ve Vulkan gibi API’lar ile Unreal Engine, Unity, Frostbite, ID Tech, Nortlight, 4A Engine ve daha fazla oyun motorunu destekliyor.

Geçtiğimiz ay düzenlenen Computex ve E3 fuarları, gerçek zamanlı ışın izleme teknolojisi için bir dönüm noktası oldu. Bu organizasyonlarda, sayıları gün geçtikçe artan oyun geliştiriciler, çarpıcı görseller yaratmak için gelecek oyunlarında ışın izleme teknolojisini kullanacaklarını duyurdular. Bu oyunlar arasında Call of Duty: Modern Warfare, Control, Cyberpunk 2077, Doom Eternal, Sword and Fairy 7, Watch Dogs: Legion ve Wolfenstein: Youngblood yer aldı. Halihazırda ışın izleme teknolojisini kullanan bazı oyunlar arasında ise Battlefield V, Metro Exodus Quake II RTX, Shadow of the Tomb Raider ve Stay in the Light bulunuyor.

Yeni SUPER serisi RTX GPU’ların başlıca özellikleri

GeForce RTX 2060 SUPER GPU (Çıkış tarihi 9 Temmuz / Başlangıç Fiyatı –ABD- 399 dolar)
• RTX 2060’a göre yüzde 22’ye kadar daha hızlı (ortalama yüzde 15)
• 8GB GDDR6 – RTX 2060’dan 2GB daha fazla bellek
• GTX1080’den daha hızlı
• 7+7 TOP (FP32+INT32) ve 57 Tensor TFLOP

GeForce RTX 2070 SUPER GPU (Çıkış tarihi 9 Temmuz / Başlangıç Fiyatı -ABD- 499 dolar)
• RTX 2070’den yüzde 24’e kadar daha hızlı (ortalama yüzde 16)
• GTX 1080 TI’dan daha hızlı
• 9+9 TOP (FP32+INT32) ve 73 Tensor TFLOP

GeForce RTX 2080 SUPER GPU (Çıkış tarihi 9 Temmuz / Başlangıç Fiyatı –ABD- 699 dolar)
• 15.5 Gbps’a kadar hafıza hızı
• TITAN XP’den daha hızlı
• 11+11 TOP (FP32+INT32) ve 89 Tensor TFLOP

GeForce RTX GPU’lar, çoklu ve ileri seviye oyun özelliklerini destekliyor. Gerçek Zamanlı Işın İzleme özelliğine sahip tek GPU olmalarının yanı sıra, NVIDIA DLSS (Derin Öğrenme Süper Örnekleme) ile Yapay Zekâ işleme performansında (130 Tensör TFLOPS beygir gücüne kadar) bir artış sağlıyor. Aynı zamanda Mesh Shading ve NVIDIA Adaptive Shading (NAS) gibi gelişmiş özellikleri destekleyen modeller olarak öne çıkıyor.

NAS, en yüksek performans ve görüntü kalitesi için, hareket ve içeriğe uyarlamalı gölgeleme de dahil olmak üzere, Variable Rate Shading özelliğiyle yeni nesil VR deneyimi sunan, oyuncuların göz takibiyle birlikte kullandığında detayları ortaya koyan Foveated Rendering’i de destekliyor.

 

7 Yorumlar

  1. 700 dolar demiş super 2080 e yahu bu fiyat direk markette satılan fiyatsa direk dolar kuruyla çevirip bizim burada o fiyata satsalar ya. Bize gelir 10-12 bin TL ye. Nasıl lanet bir şeydir.

    • Şuan hali hazırda kullanılan 2080 ile ile aynı fiyatla çıktı. şuan ki 2080’nin fiyatı ne ise onunki de aynı olacak 10-12 değil 5-7 bin TL arasında olacak.

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version