Anasayfa Haber Ay Yüzeyine İnişin 50. Yıldönümü Bugün Kutlanıyor

Ay Yüzeyine İnişin 50. Yıldönümü Bugün Kutlanıyor

50 yıl önce bugün, Apollo 11 astronotları Neil Armstrong ve Buzz Aldrin tarihte ilk kez Ay’a ayak basan insanlar oldular.

20 Temmuz 1969’da Apollo 11 astronotları tarihi bir olaya imza atarak Ay yüzeyine inen ilk insanlar oldular. Bu olay 50 yıl sonra bile halen dünyanın en çok konuşulan başarılarından biri olarak gösteriliyor. Bu inişten saatler sonra, 21 Temmuz’da Neil Armstrong Ay yüzeyine ilk adım atan insan olarak tarihe geçti. Dünya dışında yürüyen ilk insan olmayı başardı.

Google ise bu büyük olayın hikayesini hazırladığı animasyon video ile kutladı. Apollo 11’in görevindeki en önemli kişilerden biri olan Michael Collins’in anlatıcı olduğu animasyonu hemen aşağıda paylaştığımız videodan izleyebilirisiniz.

İsmi Neil Armstrong ve Buzz Aldrin kadar iyi bilinmese de, Michael Collins de Ay Görevi’nde en az bu ikili kadar önemli yer tutuyor. Michael Collins, Aldrin ve Armstrong gibi Ay yüzeyine inmedi ama Ay yörüngesinde, yüzeyden 97 kilometre uzakta, ekibin Dünya’ya geri dönmesini sağladı.