Anasayfa Haber Nintendo, Joy-Con Drift Sorunu Yüzünden Davalık Oldu

Nintendo, Joy-Con Drift Sorunu Yüzünden Davalık Oldu

ABD, Kaliforniya’daki bir Switch sahibi, Joy-Con kontrolcüsünde meydana gelen bir hata sonucu Nintendo’ya dava açma kararı aldı.

Önemli Güncelleme: Bu davanın kısa bir süre sonrasında Nintendo yaptığı açıklamayla, Drift sorununun ücretsiz servis kapsamına alındığını açıkladı. Eğer cihazınızın Joy-Con’unda böyle bir sorun varsa, Nintendo kontrolcünüzü ücretsiz olarak tamir edecek.

Joy-Con kontrolcülerindeki joystick’ler, belirli bir zamandan sonra maruz kaldıkları kullanım şekline bağlı olarak hassaslıklarını kaybedebiliyor. Oyundaki kameranızın kontrolcüye dokunmamanıza rağmen istemsiz bir şekilde herhangi bir yöne doğru döndüğünü hayal edin. Sebebi o hassaslığın kaybolması. Joystick, onu bıraktığınız zaman merkeze tam olarak geri dönemeyip, herhangi bir yöne doğru sinyal vermeye devam ediyor. Kullanıcılar ise bu sorunu “Joy-Con Drift” olarak adlandırdılar.

ABD, Kaliforniya’daki Ryan Diaz adındaki bir Switch kullanıcısı, bu sorunla belirli aralıklarla birden fazla kez karşılaştığı için Nintendo’yu dava etme kararı almış. Chimicles, Schwartz Kriner & Donaldson-Smith (CSK&D) adındaki bir hukuk bürosu tarafından mahkemeye iletilen dava, geçtiğimiz Cuma günü (19 Temmuz 2019) resmiyet kazanmış. Nintendo tarafından bu konu hakkında resmi bir görüş henüz bildirilmedi.

Joystick’lerdeki hassaslığın zamanla kaybolması, sadece Joy-Con’a özel bir durum değil. Joystick kullanan tüm kontrolcülerde meydana gelebilen bir yıpranma bu. Hatta çoğu oyun firması, böyle bir sorunun meydana gelebileceğini hesaba katarak bazı değerler için ölü bölge (deadzone) belirliyor. Joystick, onu serbest bıraktığınız zaman merkez açıya tamamen geri dönemese bile, ölü bölge sınırının içerisinde kaldığı müddetçe oyuna sinyal gitmiyor.