Anasayfa Oyun PC İçin En İyi Uzay Oyunları

PC İçin En İyi Uzay Oyunları

Bilgisayarda oynanabilecek en iyi uzay oyunlarını bu yazımızda sizler için derledik.

Uluslararası Uzay İstasyonu yakın gelecekte turistlere açılacak, ama gerçekçi olalım, bunu karşılayabilecek bir gelirimiz olmayacak. Ama bunun yerine yer çekimine bağlı evimizde rahatlıkta uzay oyunu oynayabiliriz. Eğer garip ve yeni dünyalar keşfetmek, tuhaf uzaylıları baştan çıkarmak ya da korkulan bir galaksi kelle avcısı olmak istiyorsanız; şu anda oynayabileceğiniz en iyi örnekler aşağıda bulabilirsiniz.

Outer Wilds

Outer Wilds, garip gezegenlerle ve tuhaf kozmik olaylarla dolu küçük bir güneş sistemini keşfetmeye yönelik birinci şahıs uzay oyunudur. Oyunda size tek seferde etrafı keşfetmek için 20 dakika veren bir zaman döngüsünde hapsoluyorsunuz. Outer Wilds; Her Story ve Obra Dinn gibi genellikle görünüşte alakasız olan küçük ayrıntıları keşfederek ve birleştirerek bulmacayı çözdüğünüz oyunları anımsatıyor.

Homeworld Remastered Collection

Şimdiye kadar yapılmış en iyi tek oyunculu gerçek zamanlı strateji oyunlarından biri olan Homeworld, Gearbox tarafından başarılı bir şekilde yeniden düzenlenmiştir. Oyunun canlı ve renkli uzay ortamından gezen binlerce geminin görüntüsü oldukça çarpıcı. Özellikle devasa savaş gemileri de dahil olmak üzere komuta edebileceğiniz birçok tipteki gemiyle, oyundaki savaşlar gergin ve taktiksel geçiyor. Gearbox tarafından düzenlenen The Remastered Collection, günümüz bilgisayarlarında harika görünüyor. Ayrıca, oyun orijinal Homeworld ve devamıyla birlikte tamamlanmış bir hale geliyor.

Observation

Uzay istasyonu Observation, Dünya yörüngesinden kopar ve Satürn’ün yakınında bir yere sürüklenir. Sistemleri arızalanır, bir yangın çıkar ve yerleşik yapay zekâ SAM garip davranmaya başlar. Stories Untold’un arkasında olan stüdyo tarafından hazırlanan oyunun kahramanı Dr. Emma Fisher için işler iyi görünmüyor. Ancak, Observation hakkında ilginç olan şey, oyunu Fisher olarak oynamıyor oluşunuz. Bunun yerine, oyunu yapay zeka olarak oynuyorsunuz.

Surviving Mars

İnsanlık yeni bir koloni kurmak için Dünyayı geride bırakarak Mars’a gidiyor ve siz bu macerada görevlisiniz. Yeni medeniyetiniz Mars çölündeki küçük bir kubbeden, dünya dışı metropollere doğru büyüyecek. Ancak sadece oksijen veya gücün tükenmediğinden emin olun çünkü bu acımasız gezegende kontrolünüzdeki her vatandaş için ölüm cezası demektir.

Tacoma

Mürettebat, Tacoma ay aktarma istasyonunu gizemli bir şekilde terk eder ve değerli yapay zeka Odin’i araştırmak ve kurtarmak siz gönderilirsiniz. Gone Home’un yapımcılarının yarattığı bu atmosferik bilim kurgu, harika bir şekilde yazılmıştır.

Etkileşimli artırılmış gerçeklik kayıtları aracılığıyla zorlu bir hikaye anlatan zengin, farklı karakterlere sahiptir. Oyunun detaylara gösterdiği olağanüstü dikkat sayesinde, hiper-detaylı istasyonu keşfetmek tam bir zevk haline geliyor ve Tacoma hakkında ne kadar çok şey öğrenirseniz, gizem de o kadar derinleşiyor.

Objects in Space

Uzaydaki bu eşsiz macera; Elite Dangerous gibi oyunların alım satım ve keşif unsurlarını paylaşıyor, ancak size daha çok bir denizaltıya komut veriyormuşsunuz gibi hissettiriyor. Uzay alanının kendisini görmüyorsunuz; sadece ekranlar ve makinelerle dolu bir dizi kullanışlı oda sizinle.

Yönetilmesi gereken çok şey var ve aynı anda pilot, mühendis, haberleşme görevlisi gibi birkaç rolü birlikte oynayabiliyorsunuz. Ancak çevrenizin sınırlı görünümüne rağmen, oyun hala bir yıldız gemisiyle uzayda son sürat gidiyormuşsunuz gibi hissetmenizi sağlıyor.

Elite Dangerous

Bu uzay simülatöründeki tüm galaksi sizin oyun alanınızdır. Temel bir gemi ve az miktardaki kredinizle oyuna başlayarak, kendi kaderinizi şekillendirirsiniz. Korku duyulan bir korsan mı olursunuz? Uzman bir tüccar? Bir kaşif? Elite’in güzelliği size uygun olan bir şekilde oynanabiliyor olmanızdır. Bu oyunda heyecan verici meydan dövüşlerinden, nazik keşiflere kadar herkes için bir şeyler var. Oyunun gemileri; ister çevik bir savaşçı, isterse ağır yük kargo taşımacılığı olsun, uçmak için kesinlikle birer rüya gemisidir.

EVE Online

Uzayda başka bir hayat daha yaşayın! Bilgisayar için her şeyin oyuncular tarafından kontrol edildiği, çok oyunculu bir RPG olan EVE Online’a bir alternatif yoktur. Binlerce kapsülün birlikte savaştığı, ticaret yaptığı, madencilik yaptığı ve keşfettiği canlı bir galaksiye sahip.

Polis devriyeli başlangıç sisteminizin göreceli güvenliğinden kaçın; korsanlığın, casusluğun ve dolandırıcılığın çok yaygın olduğu acımasız, kozmik bir Vahşi Batı bulacaksınız. İster binlerce gerçek dünya dolarının dengede durduğu, isterseniz de sadece New Eden’i kendi başına keşfettiğiniz devasa bir uzay savaşında savaşıyor olun, EVE unutulmaz bir deneyimdir.

Everspace

Everspacace’te haydut gibi öldüğünüzde gerçekten ölmüşsünüz demektir. Ancak kazanılan paralar artmaya devam eder ve yükseltmelere harcanabilir; bu bir sonraki yarış için kozmik zırh eldiveninizle daha güçlü olacağınız anlamına gelir. Ayrıca, bu avantajlar artmaya devam eder ve her bir sonraki girişiminizde uzaya daha derin ve daha cesurca seyahat etmenizi sağlar. Bu zorlayıcı bir döngü ve öldüğünüzde buna asla sinirlenmezsiniz; bu kez ne kadar uzağa gideceğinizi merak ederek oyuna tekrar başlamak için heyecanlanırsınız.

Dead Space

Uzay bir korku oyunu için mükemmel bir ortamdır ve Dead Space; Alien: Isolation’ın yanında, korkutucu bilim-kurgu türünün en iyi örnekleri arasında yer alıyor. Mühendis Isaac Clarke; USG Ishimura gemisini araştırmak için gönderilir ve çirkin, şişman canavarlarla dolup taşan gemiyi bulur. Alien’den ipuçlarını alarak, oldukça açık bir şekilde favori gösterilen kült Event Horizon, serideki ilk oyun ve hala en iyisidir. Aksiyondaki odak artışı, serinin devamını öldürdü.

Star Wars: Empire at War

Westwood’un tecrübeli geliştiricileri tarafından kurulan bir stüdyo olan Petroglyph tarafından geliştirilen bu gerçek zamanlı strateji oyunu; bilgisayardaki en iyi Star Wars oyunlarından biridir. Kolaylaştırılmış arayüz ve erişilebilir sistemler bazı zorlu strateji hayranlarının keyfini kaçırabilir. Ancak oyun; kaotik, heyecan verici arazi ve alan savaşlarının en şiddetli anında karşı konulmaz olabilir – özellikle de Star Wars hayranıysanız. Darth Vader ve Luke Skywalker gibi kahramanlar da oyuna oldukça heyecan katıyor.

Battlefleet Gothic: Armada 2

Warhammer 40,0000 evreninde çarpışan dev uzay gemileriyle ilgili gerçek zamanlı bir taktik oyunudur. Savaşlar; yakalama noktaları ve asteroid alanları ile doldurulmuş bir 2B düzlemde yer alır ve savaş gemileri ölümcül dev yolcu gemileriyle başa çıkar. Savaşçı ve bombardıman filolarını serbest bırakabilir, torpido yaylım ateşi ve lazer saldırılarını başlatabilir, diğer gemilere binebilirsiniz. Oyuna dahil olan savaş gemileri muhteşem görünüyor ayrıca kampanya oldukça memnun edici – özellikle 40K hayran için.

Endless Space 2

Galaktik fetihin havalı bir oyunu. Bilgisayardaki en geniş veya en derin strateji oyunu değil; ancak stratejik karar vermeyi güzel bir sunumla harmanlayan atmosfere sahip, öğleden sonra zaman geçirmek için oynayabileceğiniz bir oyun.

Canlı bir bilim kurgu evreninde kurulan oyun; gizemli yıldız sistemlerini keşfetmenizi, eski ırkların sırlarını araştırmanızı, uzaktaki gezegenlerde koloniler inşa etmenizi, yerlerini fethetmek için uzaylılarla karşılaşmanızı sağlar.

Heat Signature

Bu tepeden tırnağa bilim kurgu aksiyon oyununda; uzay gemilerine biniyor ve mürettebatı çıkarmak için bir dizi silah ve alet kullanıyorsunuz. Oyundaki dehanız; kendi tarzınızı oynamak için karakterinize ne kadar yaratıcılık verdiğiniz konusunda yatıyor. Gemideki varlığınız bilinmeye başladığında çıkan bir kargaşaya verdiğiniz tepki Heat Signature’ı keyifli kılıyor. İşler her zaman planlandığı gibi gitmeyebilir ama bu da oyunun eğlenceli bir parçası.

Duskers

Tamamen retro-fütüristik bir bilgisayar arayüzü aracılığıyla görüntülenmesine rağmen; Duskers bilgisayardaki en korkunç, en gergin bilim kurgu, korku oyunlarından biridir. Oyunda; terk edilmiş uzay gemilerinden yakıt, yükseltme ve evrenin neden bu kadar yaşamdan yoksun olduğuna dair ipucu arayan bir drone filosuna pilotluk yapıyorsunuz. Bindiğiniz gemiler dar ve karanlık koridorlarda tuhaf yaratıklarla birlikte sürükleniyor ve bu gerçekten sinir bozucu bir deneyim olabilir.

Destiny 2

Bungie’nin bağımlılık yaratan FPS / MMO karma özellikli oyunu, bilgisayardaki en güzel uzaylı manzaralarından bazılarına sahiptir. Dünyanın orman kalıntılarından, Titan’ın engin denizlerine, Nessus’un kırmızı ormanlarından volkanik Io’ya kadar her yeri yağmalamak ve vurmak bir zevk. Bilim kurgu hayranları bu canlı, renkli ortamdan oldukça keyif alacak.

The Dig

Dünya’ya doğru giden asteroidi yönlendirme görevi ters gidiyor ve terk edilmiş görünen, uzak bir dünyaya bir grup astronot gönderiliyor. Bulmacaların bir kısmı; bir LucasArts macerası için bile çılgın edici şekilde belirsiz, ancak renkli. Tuhaf gezegen gerçekten yabancı hissettiriyor. X-Files yıldızı Robert Patrick’in başrol oynaması ile de mükemmel ses sizlerle.

Universe Sandbox 2

Bu uzay simülatörü; gerçek galaksilerin ve güneş sistemlerinin kopyalarını manipüle eden ve bu sisteme karışmanızın (genellikle yıkıcı) sonuçlarına şahit olacağınız tamamen güçlü bir kozmik tanrı olmanızı sağlar. Jüpiter’in kütlesini arttırın, böylece güneş sistemimizin geri kalanının içine emildiğini göreceksiniz. Güneş’i silince de Dünya’nın ve diğer gezegenlerin karışık bir halde birbirinden uzaklaştığını göreceksiniz.

Event[0]

Eski lüks bir yıldız gemisinde Jüpiter’in yakınında bir yerde mahsur kalırsınız ve tek eve dönüş umudunuz, ciddi duygusal problemleri olan bir yapay zekadır. Klavyenizi kullanarak Kaizen ile iletişime geçersiniz ve bazen size yardım etmekte istekli olabilir. Ancak yapay zeka sonra fikrini değiştirecek ve yapılacak en iyi şeyin hava kilidini kapatıp, sizi havayı tüketene kadar gemi dışında hapsetmek olduğuna karar verecektir. Bu oyun; 70’lerin bilim kurgu filminin sade havasıyla akıllıca bir macera olarak karşınıza çıkıyor.

Mass Effect 2

Eğer daha önce kendi yıldız geminizi komuta ederek Kaptan Picard olmayı, galaksiyi keşfetmeyi, garip uzaylılarla tanışmayı ve kozmik ikilemlerle yüzleşmeyi hayal ettiyseniz; Mass Effect 2 bu hayalin oyun biçimi olabilir. Mass Effect 2, bir parça Star Wars uzay operası, bir parça da Star Trek olarak bilgisayardaki en iyi bilim kurgu oyunlarından biri olarak karşımıza çıkıyor.

Oyunda Elite’in özgürlüğü yoktur ve oyun büyük ölçüde doğrusal bir deneyimdir. Ancak sizi tuhaf gezegenleri ziyaret ettirerek ve üzerinde yaşayan uzaylıların yaşamlarına dahil ederek galaksinin etrafında unutulmaz bir yolculuğa çıkarır.

Stellaris

Paradox, Crusader Kings ve Europa Universalis’in şöhreti ile geliştirilen bu bilim kurgu destanı; büyük bir strateji etrafında şekillenir. Bu oyunda evreni keşfedin, uzaylı ihtilafları ile ittifaklar kurun ve tuhaf, büyük ölçekli uzay savaşlarına katılın. Çoklu sistemler Stellaris’i güçlü bir hikaye üreticisi yapar ve yıldızlar arasında hangi garip varlıklarla karşılaşacağınızı asla bilemezsiniz.

Alien: Isolation

Ellen’ın kızı Amanda Ripley; bu inanılmaz hayatta kalma dehşetinde bir xenomorf (yabancı) tarafından yıkılmış bir uzay istasyonu ile yakalanır. İpuçlarını Ridley Scott’un orjinal 1979 filminden alır ve yavaş yavaş yükselen gerginliğin başyapıtı olarak görülür. İstasyonun kendisi Sevastopol de; bodur, retro-fütüristik teknoloji ve ürkütücü ışıkların yanmasıyla ve lo-fi (standarttan daha düşük ses kalitesine sahip ses) özelliğiyle harika bir bilim kurgu örneğidir.

No Man’s Sky

Bu oyun; bilgisayardaki en göz kamaştırıcı renkli bilim-kurgu evrenlerinden biridir ve uzaydan bir gezegenin yüzeyine kusursuz bir şekilde geçebilmek etkileyici bir teknik yetenektir. Üs oluşturma ve son güncellemelerle görev sistemi gibi özelliklerin eklenmesi, bu dünyalara dokunduğunuzda size yapabileceğiniz çok şey sağlar. Yöntemsel üretim algoritması; daha tuhaf, daha güzel gezegen yüzeyleri oluşturmak için ince şekilde ayarlanmıştır.

Star Wars: TIE Fighter

Bu oyun size George Lucas’ın sevgili uzay operasında kötü adam olmak için nadir bir fırsat sunuyor. Çeşitli İmparatorluk temalı görevleri (meydan savaşları, muhafızları, başkentlere saldıran gemileri) ve takip edecek bir hikayesiyle, şimdiye dek yayımlanan en iyi Star Wars oyunlarından birisidir. Elbette, sıkıcı eski Rebel Alliance (isyan ittifakı) ile oynamayı isterseniz, Star Wars: X-Wing’i tercih edebilirsiniz.

FTL: Faster Than Light

FTL, Star Trek tarzı bir uzay aracına kaptanlık yapma deneyimini yakalamak için sıra tabanlı ve gerçek zamanlı stratejiyi bir araya getiriyor. Aynı zamanda, bu oyun da kendi yarı mizahi öfkesiyle birlikte gelen, tanıdık ama eğlenceli bir bilim kurgu evreninin zeminine sahip. Finaline kadar sonsuz heyecan verici bir yolculuk yapan temiz bir anlatım ritmi dizisine sahip güçlü bir haydut oyunudur. Geminizi ve mürettebatı adlandırabiliyor olmanız, düşman alanında öldüklerinde oyunu üzücü hale getiriyor.

Wing Commander: Privateer

Serinin hayranları; hangi Wing Commander’ın en iyisi olduğu konusunda durmadan tartışacaklar, ancak Privateer’in karanlık hissi seviliyor. Paralı asker, korsan, tüccar veya üçünün bir karışımı olabileceğiniz zengin bir havuz etkisine sahip. Toplayacak hazineler ve yağmalanacak gemiler arayan sistemler arasında geziyorsunuz. Baş rolünde olduğunuz meydan savaşları da oldukça heyecanlı. Oyunda doğrusal bir hikaye yer alıyor ama asıl eğlence kendi olayınızı yaratmada ve yolunuzu yıldızlardan çıkarmakta yatıyor.

EVE: Valkyrie

Bir sanal gerçeklik gözlüğünüz varsa, bu kesinlikle onunla oynanması gereken bir oyun. Valkyrie’de; EVE Online’ın ünlü uzay savaşlarını, bireysel bir savaş pilotunun daha samimi bir bakış açısından deneyimleyebilirsiniz. Muazzam hızlarda uzaya doğru fırlayan bir kokpitin içinde sarsılma hissi, oldukça içgüdüseldir. Ayrıca oyundaki savaşlar özellikle sanal gerçeklik için ayarlandı.

Kerbal Space Program

Kendi uzay aracınızı kurarken ve evreni keşfetmeye çalışırken yer çekimi ve fizik yasaları ile güreşin. Zekice olduğu kadar eğlenceli olan güçlü bir olasılıklar sanal alanına sahip. Kerbin’in atmosferinden kaçıp ve ilk kez kendinizin inşa ettiği bir gemi ile Mun’a (patlamadan) inmek, bilgisayar oyunlarının sahip olabileceği memnun edici bir özellik.

Take On Mars

Uzay oyunlarınızı biraz daha toprak temelli seviyorsanız; Arma’nın geliştiricisi olan Bohemia’nın Take On Mars’ını deneyin. Bu oyun büyük ölçüde gerçek astrolojiye dayalı bir uzay keşif ve sömürgeleştirme simülatörü. Meraklı tarzda bir gezgin yaratabilir ve kızıl gezegenin yüzeyini keşfedebilirsiniz veya kendi Mars koloninizi inşa edebilirsiniz. Çok fazla kurgu olmadan bilim isteyen bir kitleye göre bir oyun.

Sins of a Solar Empire

Gerçek zamanlı strateji türünde olan Sins, galaktik bir fetih oyunudur. Bir ittifak seçin, kaynakları toplayın ve böylece güçlü bir uzay efendisi olun. Gerçek zamanlı savaşlarına komuta etmek heyecan verici, ancak savaş her zaman cevap olmayabilir. Sistemleri fethetmek için diplomasiyi de kullanabilirsiniz. Oyun gerçekten şaşkınlıktan ağzı açık bıraktırıp baktıracak büyük bazı uzay savaşları ile canlandırıcı şekilde yavaş hareket eden gerçek zamanlı strateji özelliğine sahip.

Space Engineers

Yapı malzemeleri için asteroitleri hasat edip daha sonra bunları yüzer tabanlara, uçabilir uzay gemilerine ve daha pek çok şeye dönüştürebilirsiniz. Harita üzerinde bir jetpack ile gezinebilir veya daha büyük asteroitlerin yüzeyinde güvenle dolaşmak için bir yer çekimi jeneratörü oluşturabilirsiniz. Bilgisayarlar için en iyi birlikte oynanabilen oyunlardan birisidir.

Starbound

Terraria benzeri hayatta kalma temalı bir bilim kurgu oyunu. Yıldız gemisinde rastgele oluşturulmuş gezegenler arasında dolaşın, yiyecek için yabancı yaratıklar avlayın, koloniler ve yer altı üsleri inşa edin ve bu süreçte ölmemeye çalışın. Büyüleyici bir sanat tarzı ile parlak bir bilim kurgu havuzu. Oynanabilir türler arasında robotlar, güneş enerjisinden yapılan varlıklar, maymun benzeri yaratıklar ve renkli kanatsız kuşlar bulunuyor.

SpaceEngine

Kendinizi küçük ve önemsiz hissetmekten hoşlanıyor musunuz? Öyleyse, bütün evreni inanılmaz bir şekilde içeren SpaceEngine oyununu oynayın. Dünya’ya odaklanın, ardından en yüksek hızda geri çekilip aniden, sonsuz bir boşlukta minik bir toz zerresi olarak nasıl başladığınızın farkına varın. Olağanüstü, galaksiler ve gezegenlerin toprakları arasında zahmetsizce seyahat etmenize izin veren bu teknoloji olağanüstü. Ancak keşfetmenin yanı sıra, bundan başka yapacak pek bir şey de yok.

9 Yorumlar

  1. sayısal lotodan çıkınca buradaki bir kaç hareketli uzay oyununu deneyeceğim… elite vs… harika bir liste olmuş… emeği geçen herkese teşekkür ederim…

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version