Anasayfa Haber Samsung Yeni Kavisli Monitörünü Satışa Sundu

Samsung Yeni Kavisli Monitörünü Satışa Sundu

Samsung, Gamescom 2019 Fuarı’nda yeni kavisli oyuncu monitörü CRG5’in Avrupa lansmanını yaptı. CRG5, 240Hz yenileme hızına sahip ve NVIDIA G-SYNC uyumluluk özelliğiyle geliyor.

27 inç CRG5, 240Hz RapidCurve teknolojisini 1500R kavis oranı sayesinde pürüzsüz ve gecikmesiz bir oyuncu deneyimi vaat ediyor. 240Hz yenileme hızı, ekran geçişleri ve ani durum değişimlerine sorunsuz, kesintisiz uyum sağlama özelliği kazandırırken, 1500R kavisli ekran daha geniş bir görüş açısı sağlıyor.

NVIDIA Uyumlu G-Sync, Grafik İşlem Birimi (GPU) ile paneli senkronize ederek ekran kayması, tutukluk ve hareket gecikmelerini ortadan kaldırıyor. 3000:1 kontrast oranına sahip monitörde daha yoğun siyahlar ve daha parlak beyazlar görüntülenebiliyor.

CRG5 ayrıca çeşitli optimal oyun modları sunuyor. Oyun Modu, tüm oyun çeşitlerinde siyah gamma seviyeleri, kontrast, keskinlik ve renklere otomatik ve optimal bir şekilde uyum sağlayan opsiyonel bir ayar niteliğinde. Düşük inputlu Lag Modu kullanıcının input cihazları ile ekranı arasındaki gecikmeleri en alt seviyeye indirirken Virtual Aim, First Person Shooter oyunları oynanırken isabet oranını yükseltiyor ve artırıyor. Son olarak, Eye Saver Mode (Göz Koruyucu Modu) ekran kaynaklı mavi ışıkları en aza indirerek uzun süreli oyunlarda gözleri koruyor.

Space Gaming Monitor

Gamescom 2019’da tanıtımı yapılan 32 inçlik Space Gaming Monitor (SR75Q) AMD Radeon FreeSync ile 144Hz yenileme hızı sunuyor. 144 HZ ekran yenileme hızı, görüntü gecikmelerini ve hareketlerde bulanıklaşmayı alt seviyelere çekerken, AMD Freesync ekranın yenilenme hızını grafik işlemcinizle senkronize ederek görüntü yırtılması ve tutuklukları ortadan kaldırıyor.

Space Gaming Monitor, 32 inçlik QHD (2560 x 1440) çözünürlüklü modeli ile piyasaya sunuluyor. Bu özellik sayesinde kullanıcı monitörü duvara yaslayarak masa üzerinde kendisine daha fazla alan açma olanağını elde ediyor.

CRG9 49 Dual QHD Çözünürlüğe Sahip

Yan yana yerleştirilmiş iki 27 inçlik 16:9 monitöre eşdeğer HDR 1000 ve dual Quad High Definition (QHD) çözünürlüğe (5,120 x 1,440) sahip. CRG9 ayrıca yüzde 95 DCI-P3 renk aralığı ile bir milyar renk görüntüleme yeteneği sayesinde görüntülerde gerçekliği artırıyor ve 1.000 nit parlaklığı sayesinde de görüntünün en ışıklı ve en karanlık bölgelerinde en ince detayları kolayca görülebilir kılıyor.

Bütün bunlara ek olarak 120Hz yenileme oranı görüntü gecikmelerini ve hareket bulanıklıklarını en alt seviyelere çekiyor. AMD Radeon FreeSync 2 HDR teknolojisi ekran yırtılması, tutukluk ve input gecikmelerini azaltarak mümkün olan en yüksek kalitede oyun oynama deneyimi sunuyor.

Samsung’un CRG5 ve CRG9 49 modelleri Gamescom 2019’un ardından satışa sunuldu. Space Gaming Monitor (SR75Q) ise yılın ikinci çeyreğinde piyasaya çıkacak.