Anasayfa Makale Philips Ambilight + Hue Bağlantı ve Ayar Rehberi

Philips Ambilight + Hue Bağlantı ve Ayar Rehberi

Philips Ambilight + Hue Bağlantı ve Ayar Rehberi

Oturma odasının ve televizyonun aydınlatmalarını nasıl senkronize edersiniz? Philips TV’deki Ambilight ile Hue ışıkları birbirine bağlıyor ve ayarlarını yapıyoruz. Siz de rehberimizi izleyerek adım adım kurulumu gerçekleştirebilirsiniz…

1 – Televizyonumuzda Ayarlar bölümüne giriyoruz.

2 – Burada Ambilight Tarzı gibi pek çok ayarımız var. Biz videoyu takip et seçeneğini etkinleştirdik. Bu sayede görüntüye göre dinamik olarak değişen çevre ışıklandırma elde edebiliyoruz.

Kısayol: Uzaktan kumandanın üzerinde de Ambilight tuşu var.
3 – Videoyu takip et seçeneği altında şu modları seçebilirsiniz:

  • Standart
  • Doğal
  • Futbol
  • Canlı
  • Oyun
  • Konfor
  • Rahat

4 – Parlaklık, doygunluk ayarlarını da göz zevkinize göre yapabilirsiniz. Bu menü altındaki ayarlar televizyondaki görüntünün değil, arka taraftaki televizyonun kendi LED ışıklarının ayarlarıdır.

5 – Ambilight + Hue menüsündeyiz. Yapılandır diyerek kurulumu yapabiliriz.

6 – Burada televizyonumuzun ve Hue ışıklarımızın aynı internet ağına bağlı olması gerekiyor. Evinizde ya da ofisinizde birden fazla ağ varsa, aynı ağa bağlanın. WiFi ismi aynı olsun.

7 – Philips Hue ışıkların kurulumunu da burada anlatıyoruz. Hue ışıkları TV’den önce aldıysanız önce bu kurulumu yapmanızda fayda var.

Hue Bridge nedir? Philips Hue ampullerin bağlandığı kutudur. Bridge köprü demektir, ampulleri yönetmemizi sağlar.

Philips Hue ampülleri duylara taktıysak, Hue Bridge’imizi de adaptörü ile güce ve ethernet kablosu ile modemimize ya da Router’ımıza bağlıyoruz. Bu sadece ağ bağlantısı kuruluyor.

Kurulumdan sonra iOS ya da Android için Philips Hue uygulamasını cep telefonunuza indirebilirsiniz. Telefonunuzu aynı kablosuz ağa bağlıyorsunuz.

Ardından Ayarlar altında Hue Köprüleri ve Hue Bridge Ekle seçenekleri ile Hue Bridge üzerindeki yuvarlak tuşa basarak telefonunuzun bağlantısını sağlayabilirsiniz.

8 – TV’den devam ediyoruz, Bridge seçimi yapıyoruz. Başlat‘a tıkladıktan sonra Hue Bridge üzerindeki yuvarlak tuşa basarak cihazların birbirini görmesini sağlayabiliyoruz.

9 – Ambilight ve Hue bir arada çalışacaksa, tek tek hangi ampullerin televizyon ile birlikte çalışmasını istediğimizi burada seçebiliriz.

10 – Tamam dedikten sonra Yapılandırma yapmamız gerekiyor. Tek tek her ampulün TV’ye göre konumunu seçiyoruz. Çevresel bir ışık dizilimimiz varsa, konumları da seçtiğimizde TV’deki görüntüye göre ışıkların rengi ve yönü de doğru olacaktır.

Bütün ayarları yapmış olarak ideal bir Ambilight + Hue kurulumu gerçekleşti. Artık bir daha bir şeyleri değiştirmemize gerek yok. Televizyon izlerken odada hem TV arkasında, hem de çevremizde görüntüye göre değişen bir ışıklandırmamız var. Oyun oynarken, film izlerken kendimizi kaptırabiliriz:

Televizyonun incelemesini de burada izleyebilirsiniz:

Philips 55OLED803 4K Ultra HD Smart OLED TV İncelemesi

Ayrıca taşınabilir bir ışık olan Hue Go’yu da inceledik:

Philips Hue Go İncelemesi