Anasayfa Makale Twitter’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Etkinleştirilir?

Twitter’da İki Faktörlü Kimlik Doğrulaması Nasıl Etkinleştirilir?

Kişisel veriler sebebiyle sosyal ağ güvenliği her geçen gün daha önemli hale geliyor. Twitter’da iki faktörlü kimlik doğrulaması sayesinde hesabınızı korunaklı hale getirebilirsiniz.

Facebook, Twitter, Instagram ya da diğer sosyal ağlar çok fazla kullanıcı verisi barındırıyor. Dolayısıyla hesabı güvende tutmak çok önemli. Bu noktada aslında platformların sunduğu çeşitli özellik var. İki faktörlü kimlik doğrulama da bunlardan biri. Twitter’da bu yöntemle sayesinde hesabınızın güvenliğini kolayca artırabilirsiniz. Ayarları yapmadan önce eğer çok uzun süredir aynı şifreyi kullanıyorsanız bunu da güncellemenizde yarar var.

Twitter Şifresini Değiştirin

Twiter’ın hem masaüstü hem de mobil uygulamalarından bu işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Masaüstünden ayarlamak için Ayarlar / Hesap / Şifre bölümünden şifrenizi değiştirebilirsiniz.

Mobil uygulamalarda ise Ayarlar ve Gizlilik / Hesap / Şifre yolunu izlemeniz gerekiyor. Geçerli şifrenizi ve daha sonrasında yeni şifrenizi girip onaylayın.

Güçlü şifre için büyük-küçük harf ve özel karakterler kullanabilirsiniz. Bu arada 1Password ya da LastPass gibi şifre yöneticilerini tercih ediyorsanız yeni Twitter şifrenizi o uygulamalarda da güncellemeniz gerekiyor.

İki Faktörlü Kimlik Doğrulamayı Etkinleştirin

Parolayı değiştirdiğinizde iki faktörlü doğrulamayı açmak için masaüstünde izlemeniz gereken yol Ayarlar / Hesap / Güvenlik / Giriş Doğrulaması. Burada en üstte yer alan Giriş Doğrulaması seçeneğini aktif ettiğinizde işlem tamam. Ama alt kısımdan da onaylama yöntemleriyle ilgili düzenlemeleri yapabilirsiniz.

Kısa mesaj olarak seçeceğiniz iki faktörlü doğrulama telefonunuza SMS gelmesini sağlar. Böylece telefon numarasına gelen kodu girmeden aslında Twitter hesabınıza erişemezsiniz. Benzer sistem mobil yetkilendirme ya da güvenlik anahtarı için de geçerli. Yani bu sistemde temel olarak Twitter’a erişmek için kullanıcı adı ve şifre girildikten sonra farklı bir kaynaktan gelen doğrulama kodunu da yazmak gerekiyor.

Ayrıca Ek Yöntemler üzerinden de yedek kodlar belirleyebilir ya da geçici şifre belirleyebilirsiniz. Yedek kodlar sayesinde eğer telefona erişiminiz yoksa yine de tek kullanımlık şifreyle Twitter’a giriş yapabilirsiniz. Geçici şifrede ise üçüncü taraf hizmetlerin kullanımı için yine yalnızca bir kez kullanılabilen geçici şifre oluşturuluyor.

Kullanıcı verilerinin gizliliği her geçen gün daha önemli hale gelirken sosyal hesapları da ekstra güvenlik kalkanlarıyla korumak büyük önem taşıyor. Bu noktada aslında Twitter içinde yapılabilecek bu basit bir ayarla bile Twitter hesabınıza farklı kişilerin erişmesini önleyebilirsiniz.