Anasayfa IFA IFA 2019 ASUS’tan Sıvı Metalli Soğutma Yolda!

ASUS’tan Sıvı Metalli Soğutma Yolda!

ASUS'tan Sıvı Metalli Soğutma! - IFA 2019 #34

Laptoplarda büyük bir değişiklik bizleri bekliyor, sıcaklıkları 10 dereceden fazla düşürebilen sıvı metal termal macun uygulaması geliyor. Ancak bu sanıldığı kadar kolay bir iş değil…

Daha önce Technopat.net’te bilgisayarların içerisinde sıvı metal termal macun uygulamasıyla 10 dereceden fazla sıcaklık düşüşü elde etmeyi başarmıştık. Pek çok kullanıcı da neden bütün bilgisayarlarda bu kullanılmıyor diye sordu? Daha önce cevapladık ama yine yanıtladık, bu defa ASUS ile konuştuk ve bu detayları size aktardık.

Sıvı metal termal macun özellikle elle sürülmek zorunda. Seri üretimde bu macunu uygulayabilen bir makine yok. ASUS bu fabrikasyon teknoloji üzerinde çalışıyor ve patentini almaya hazırlanıyor. Eğer ASUS bunu önce gerçekleştirip patentleyebilirse en serin laptop modellerine sahip olabilir.

Fakat bu oldukça zor bir süreç zira esnemeyen bileşenler arasında sıvı metal nispeten durduğu yerde dursa da, plastik kasalı laptoplarda ya da esneme payı olan cihazlarda akabiliyor. Bu akma da doğrudan iletken olan sıvı metal termal macunun bilgisayara kısa devre yaptırması demek. ASUS da hem fabrikasyon, hem de akma sorununa karşı garantili bir çözüm geliştirmeden sıvı metali yaygın şekilde kullanmayacak.

Tam olarak kullanıldığında cidden oyuncu bilgisayarlarında devrim yaratacak bir kullanım olacağoını söyleyebiliriz.

 

Tüm IFA haberleri ve videoları…
IFA Sponsorumuz Mediamarkt…
Güncel laptop ve Ultrabook modellerini MediaMarkt‘an satın alabilirsiniz…

Intel Core i7 8700K Delid Rehberi ve Testleri
İşlemci Delid Rehberi
Kafamda Deli Sorular # 1 – Delid’e Değer mi?