Anasayfa IFA IFA 2019 Logitech’in Yeni Ürünlerini Mustafa Uyar ile Konuştuk

Logitech’in Yeni Ürünlerini Mustafa Uyar ile Konuştuk

IFA 2019 için geldiğimiz Berlin'de Logitech Türkiye ve Merkez Asya Ülkeleri Müdürü Mustafa Uyar ile bir araya geldik ve Logitech'teki yenilikleri konuştuk. Fotoğraf: Solda Recep Baştaş, sağda Mustafa Uyar.

IFA 2019 için geldiğimiz Berlin’de Logitech Türkiye ve Merkez Asya Ülkeleri Müdürü Mustafa Uyar ile bir araya geldik ve Logitech’teki yenilikleri konuştuk…

İlk sorumuz Logitech’in oyuncu ekipmanları kategorisindeki yeniliklerini sorduk. Logitech kulaklıklar başta olmak üzere bütün oyuncu ekipmanları ürün ailelerini yeniledi. Özellikle Gamescom’da Logitech G Pro X modeli dikkatimizi Gamescom 2019’da çekmişti…

Mouse tarafında Logitech Hero sensöre geçerek ürünlerini yeniledi. Yayıncı olarak şunu not düşelim, yorumlarınız arasında bazen “Bu fare daha önce çıkmamış mıydı?” sorusunu görüyoruz. Evet pek çok model daha önce çıkmıştı, ancak daha güçlü ve enerji verimli Hero sensörler ile bu fareler yenilendi.

Klavyelerde ise özellikle oyuncular için mekanik klavyelerin daha geniş bir aile olarak karşımıza çıktığını gördük.

MX serisindeki yenilikleri de sorduk. PC dünyasında yaşanan değişikliklere bakıldığında MX serisi özellikle üretkenlik odaklı kullanıcılar için Logitech’in en güçlü ürünlerini barındırıyor.

Logitech’e katılan markalar konusunu da sorduk. Logitech eski Logitech değil, eskiden sadece bir marka ve işken artık pek çok markanın birleştiği dev bir yapıya dönüştü. Logitech bu noktada kullanıcıların etkin oldukları alanlarda, bu tür markaları şemsiyesi altında topluyor. Konuya odaklı bir şekilde her markanın kimliği, ürünleri ve ürünlerin eriştiği kitleler daha net bir şekilde birbirinden ayrılıyor.

Logitech Türkiye’deki ürün gamını geliştirecek mi? Gelen, gelmeyen neler var? Özellikle Astro markası konsollara odaklanan bir Logitech markası. Ancak Logitech açısından zamanlama önemli, her şey düzgün oturana kadar gelişi biraz bekleyen markalar var, Astro da bunlardan biri oldu. Öte yandan Streamer ya da yayıncılara yönelik Blue ürünleri çok daha kısa zaman içerisinde Türkiye’de olacak.

Logitech’ten Mustafa Uyar’ın özellikle üzerinde durduğu nokta her markada doğru başlamak.

Peki tasarım konusunda farklı kullanıcıları hedefleyen ürünler olacak mı? Olacak ve olmak zorunda, kadın ve genç odaklı farklı ürün tasarımları daha çok karşımıza çıkacak. Pebble Mouse burada örnek gösterildi. Videosunu burada görebilirsiniz…

Mustafa Uyar “Niyetimiz, tüketici ne istiyorsa, bizim de o anda, o anlamda sunabileceğimiz teknoloji varsa, onlarla buluşup bundan sonraki hayatlarında severek Logitech kullanmalarını sağlamak.” diyor. Bu röportaj haricinde de diğer lansman ve etkinliklerdeki konuşmalarımızda Logitech’in bu anlayışının uzun süredir devam ettiğini, tutarlı ve istikrarlı olduğunu söyleyebiliriz.