Anasayfa Haber iPhone 11 Çoklu Kamera Çekimi Önceki Modellere de Geliyor

iPhone 11 Çoklu Kamera Çekimi Önceki Modellere de Geliyor

iPhone 11 Çoklu Kamera Çekimi

iPhone 11 çoklu kamera çekimi özelliği iPhone XS ve iPhone XR modellerinde de sunulacak.

Apple tarafından iPhone 11 lansmanı sırasında Filmic Pro uygulamasının yeni sürümü ile bir tanıtım yapılmıştı. Uygulamanın iPhone 11 Pro ile birden fazla kamera ile eş zamanlı çekim yapabilmesi dikkat çekmişti. Özellik sayesinde ister hem ön hem arka veya hem ultra geniş hem geniş kameralar ile çekim yapılabiliyor.

Son açıklama ise iPhone 11 almayı düşünmeyenleri sevindirecek cinsten. Buna göre, eş zamanlı çoklu kamera oturumu desteği iPhone XS, iPhone XR ve 2018 iPad Pro cihazları için de gelecek. Tabii ki önceki modeller için çeşitli kısıtlamalar olacak. Yani sadece belirli kamera kombinasyonları kullanılabilecek.

Çekim özelliğinin iOS 13 işle sunulan yeni bir API ile sağlandığı da bilgiler arasında. API’ler ile geliştiriciler performans ve güç ihtiyaçlarının bilincinde olarak çoklu kamera oturumları desteği sunabilecek. Bu anlamda 2018 iPhone sahipleri ve iPhone 11 sahipleri önümüzdeki aylarda gelecek yeni uygulamaların sunacağı olanaklardan faydalanmış olacak. Filmic Pro için çoklu kamera çekimi desteğinin yılın sonlarında gelecek bir güncelleme ile sağlanacağını da hatırlatmak isteriz.

İlginizi çekebilir: iPhone 11 Ters Kablosuz Şarj Özelliği Yazılım Engeline Takıldı