Anasayfa Makale macOS Catalina’da iTunes Olmadan Senkronizasyon Nasıl Yapılır?

macOS Catalina’da iTunes Olmadan Senkronizasyon Nasıl Yapılır?

macOS Catalina ile iTunes rafa kalktı. Bunun yerine ek uygulamalar geldi. Yıllardır macOS ve iPhone’lar arasındaki senkronizasyonu sağlayan bu uygulama olmadan iki cihaz arasında eşitleme nasıl sağlanıyor?

Apple, birkaç gün önce en yeni macOS sürümü olan macOS Catalina’yı indirilebilir hale getirdi. Sistem gereksinimleri yeterliyse en bilgisayarları en güncel versiyona yükseltip yenilikleri test etmeye başlayabilirsiniz.

macOS Catalina Güncellemesi Çıktı

macOS Catalina’da çok fazla yenilik var. Ama daha da önemlisi bu sürümle birlikte 20 yılına yaklaşan iTunes ortadan kaldırılıyor. Apple bunun yerine Apple Music, Apple TV, Apple Podcasts ve Apple Books gibi ek uygulamalara yer veriyor.

macOS Catalina Yüklemeden Önce Yapılması Gerekenler

Bu durumda kullanıcıların aklına gelen ilk sorulardan biri iPhone ve iPad’lerin bilgisayarlarla nasıl senkronize edileceği. Yıllardır eşleştirme için kullanılan iTunes’un rafa kalkmasıyla birlikte senkronizasyon görevini Finder üstleniyor. Yani aslında iPhone ya da iPad’ları senkronize etme, yedekleme, güncelleme ve geri yükleme işlemleri Finder’dan halledilebiliyor.

iPhone ya da iPad’inizi Lightning ya da USB-C ile sisteme bağladıktan sonra otomatik olarak yeni bir pencere açılıyor. Ama bu pencere açılmazsa da Finder’a girip soldan ‘Locations’ üzerinden takılı cihazlara erişebilirsiniz.

Zaten daha sonrasında karşınıza çıkan arayüz doğrudan iTunes’a benzer şekilde tasarlanmış. Burada üstte genel, müzik, film, televizyon şovları, podcast, sesli kitap, kitap ve fotoğraflar gibi sekmeler yer alıyor. Filtreleme seçenekleriyle detaylara erişebilirsiniz.

Hemen altta ise takılı cihazın (iPhone ya da iPad) işletim sistemi sürüm bilgisi paylaşılıyor. Buradan güncelleme ya da geri yükleme işlemleri gerçekleştirilebiliyor.

En sağ alttaki senkronizasyon düğmesiyle tüm bu bahsettiğimiz görevler için komut verilebiliyor.

macOS Catalina Hakkında Bilmeniz Gereken Her Şey