Anasayfa Makale Gboard Uygulamasından En İyi Şekilde Yararlanmak İçin İpuçları

Gboard Uygulamasından En İyi Şekilde Yararlanmak İçin İpuçları

Hem Android hem de iPhone’larda çalışan Gboard, klavye kullanımını pratik hale getirip hızlandırıyor. Uygulamanın en ilgi çekici detaylarına yakından bakıyoruz.

Gboard, hem Android hem de iPhone için en çok tercih edilen klavyelerden biri. Google’ın birçok özellikle donattığı bu uygulama, yetenekleri sayesinde klavye kullanımını standartlara oranla çok daha kullanışlı hale getiriyor. Verimliliği artırmak için Gboard’un en can alıcı özelliklerini keşfetmek yeterli.

Gboard (Android)
Gboard (iOS)

Aramalar İçin G Simgesini Kullanın

Gboard, Google’da hızlıca arama yapabilmeyi sağlayan bir G logosu barındırıyor. Böylece klavyede en sol üstteki G simgesine tıklandığında yazdığınız her şeyi aslında Google’da arama yapıyormuş gibi düşünün. Böylece WhatsApp gibi anlık mesajlaşma uygulamalarında karşı tarafa hızlıca video göndermek için web tarayıcıyı ayrıca açmanıza gerek kalmıyor. Bu özellik epey pratik ve keyifli. Üstelik az önceki örnekten bağımsız olarak video haricindeki içeriklerin aramasında da kullanılabiliyor.

Verimlilik İçin Kaydırarak Yazmayı Deneyin

Gboard, uzun bir süredir Glide Typing özelliğini barındırıyor. Böylece mesajları yazmak yerine parmak kaydırma hareketini yapabilirsiniz. Bu sistem varsayılan olarak açık olarak geliyor. Ama yine de yapılandırmak istiyorsanız Ayarlar / Glide Typing üzerinden işlemi gerçekleştirebilirsiniz. Akıllı telefon ekranlarının epey büyük boyuta ulaştığı düşünüldüğünde bu tip parmak hareketleriyle yazı yazmak pratik olabiliyor. Hem Android hem de iOS’ta jest tabanlı bir sistem navigasyonu sunuluyor. İlk başta alışmak biraz zaman alabilir ama pratik yapıldığında işler gerçekten çok kolaylaşıyor.

Noktalama İşaretlerini Daha Hızlı Kullanılabiliyor

Bir cümlede virgül ya da parantez gibi noktalama işaretlerini kullanmak isteyebilirsiniz. Bu gibi durumlar için de Gboard’ın epey verimli olduğu söylenebilir. Hatta klavye uygulaması sanılanın çok daha fazlasını vadediyor. Tek bir düğme üzerinden en yaygın noktalama işaretlerine erişebilir ve kullanabilirsiniz.

Hızlı Düzenlemeler İçin Boşluk Çubuğunu Kaydırın

Genellikle göz ardı edilen basit ama kullanışlı bir özellik de imleci yüksek hassasiyetle kaydırmak. Bunun için boşluk çubuğuna basıp sola ya da sağa doğru hareket ettirebilirsiniz. Tek bir satırda çok daha fazla yazma ve düzenleme yapıyorsanız, parmağınızı ekrandan kaldırmadan bu özellikten yararlanabilirsiniz. Bunu jest kaydırma hareketleriyle birlikte kullandığınızda aslında her şey daha da pratikleşiyor.

Metin Çevirme Özelliğini Deneyin

Bilmediğiniz herhangi bir dil için Google Translate servislerinden yararlanabilirsiniz. Gboard içine dahil edilen bu özellik, kolay ve hızlı bir şekilde kelime ya da cümlelerin farklı dillere çevrilmesini sağlıyor. Klavyeden hiç çıkmadan Gboard uygulamasının içindeki metni çevirebilirsiniz. Bunun için Android’de klavyenin sağ üstündeki üç nokta simgesine tıklayıp Ardından ‘Çevir’ düğmesine tıklamanız yeterli. iOS’ta ise ‘e’ ve ‘r’ tuşlarının üzerindeki çeviri simgelerine dokunmanız kâfi. Artık çevirmek istediğiniz herhangi bir metni hızlıca çevirebilirsiniz.

Gboard’ın bu beş özelliğini keşfedip kullanmaya başladıktan sonra klavyeyle yapılan işlemlerde önemli oranda bir hızlanma gerçekleşiyor. Böylece varsayılan klavye uygulamasına göre çok daha pratik bir kullanım gerçekleşiyor.

Android Telefonlarda Klavyeyle Yazı Yazmanın Alternatif Yolları

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version