Anasayfa Haber Gboard Yeniden Tasarlanıyor

Gboard Yeniden Tasarlanıyor

Google’ın Android için geliştirdiği klavye uygulaması Gboard bir sürü cihazda kullanılıyor ve yazı yazmanın temelini oluşturuyor. Android Police, uygulamanın yeninden tasarlandığını öğrendi. Görsel olarak en büyük gelişme dörtten fazla seçenekle özelleştirme yapabildiğiniz bir araç çubuğu oluyor. Ayrıca sesli arama düğmesi nihayet kaldırılabilir hale geliyor.

Özelliklerin mikro menüsü de yeniden tasarlanarak daha fazla özelleştirmeye yer açıyor. Google, Gboard’un ayarları içinde yeni bir gizlilik menüsü üzerinde çalışıyor.

Bu menü çoğunlukla “gelişmiş” menüsündeki özelliklerden oluşuyor ancak artık yeni bir sekme altında yer alıyor. Bu sayede klavye uygulamasının gizlilik özelliklerinde gezinmeyi ve bunları kontrol etmeyi kolaylaştırıyor. Ayrıca Beta programının “12.6.06.491625702.” sürümüyle Google Play üzerinden herkese açık olduğunu belirtelim. Peki siz Gboard hakkında ne düşünüyorsunuz?

Bir yorum

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version