iOS 13 Bağlantı Önizlemeleri Nasıl Devre Dışı Bırakılır?

In Makale, Pratik by Yunus EmreLeave a Comment

iOS 13 ve iPadOS 13 ile varsayılan olarak gelen bağlantı önizlemeleri can sıkıcı olabiliyor. Nasıl devre dışı bırakılabileceğini anlatıyoruz.

iOS 13 ve iPadOS 13’te bir bağlantıya uzun dokunmak aynı anda iki şeyi yapar. Bu sistem, paylaşma seçenekleriyle içeriğe dayalı bir menü getirir ve bağlantı web sayfasının önizlemesini yükler. Apple bunu bağlantı önizlemesi olarak ifade ediyor.

Hücresel veriden harcamak istemeyen kullanıcılar sayfaların yüklenmesini gereksiz buluyor. Yani aslına bakılırsa birçok kişi bu bağlantı önizlemesini görmek istemiyor. Ya da sadece bağlantıya ihtiyacınız olduğunu düşünebilir ve sayfayı asla görmek istemeyebilirsiniz. İşte bu tip durumlarda bağlantı önizlemelerini devre dışı bırakabilirsiniz.

iPhone ipuçlarının büyük bölümünün aksine bunu düzenlemek için Ayarlar’a gitmeye gerek yok. Tek yapmanız gereken bir bağlantı bulmak. Bağlantıya uzun dokunduğunuzda önizlemeyi ve menüyü görürsünüz. Daha sonrasında en altta yer alan ‘Hide Link Previews’ ya da ‘Bağlantı Önizlemesini Gizle’ düğmesine tıklayarak işlemi tamamlayabilirsiniz.

Bu şekilde önizleme yerine sadece sade şekilde URL görünüyor.