Anasayfa Haber Hayatta Kalma Oyunu Rust, Konsollara Geliyor

Hayatta Kalma Oyunu Rust, Konsollara Geliyor

En çok oynanan hayatta kalma oyunlarından birisi olan Rust’ın geliştiricisi Facepunch, Londra’da düzenlenen Xbox X019 etkinliğinde oyunun konsol versiyonunun 2020’de geleceğini duyurdu.

Bilmeyenler için Rust, elinizde sadece bir taşla (ki bununla hem kendinizi savunup hem de hammadde topluyorsunuz) ve çıplak şekilde dev bir adada uyandığınız bir oyun. Sizinle eşit şartlarda başlayan diğer oyuncularla hiçbir kural olmaksızın ister mücadele edip, ister yardımlaşıp hayatta kalmaya çalışıyorsunuz. Su, yiyecek ve sert doğa şartlarından korunmak için giyecek gibi ihtiyaçlarınızı karşıladıktan sonra barınaklar, üsler ve kendinizi savunmak için silahlar yapabiliyorsunuz. Bunlar arasında mızrak, ok&yay gibi ilkelden başlayıp, AK47 ve roketatarlara kadar gidebiliyorsunuz.

2013’ten beri Steam erken erişim programında kalan oyun, oyuncuların geri bildirimlerine göre sık sık güncelleniyordu ve yeni içerikler ekleniyordu. Şubat 2018’de ana çizgisine kavuşan oyun beta statüsünden ve dolayısıyla erken erişim erişim programından çıkarak Steam pazarında tam sürüm bir oyun olarak yerini almıştı. Bugünse sürülebilir sürat teknesi, helikopter ve yakında planlanan kara tabanlı diğer araçlarla oyunun çehresini değişmeye devam ediyor.

Mevcut konsol jenerasyonuna yani Playstation 4 ve Xbox One konsollarına çıkacağı belirtilen oyun, 100 oyuncuya kadar sunucu desteği içerecek. Ancak Rust’ın PC’de çalışmak için ortalama üstü bir bilgisayara ihtiyaç duyması konsollarda performansın nasıl olacağına dair kaygıları beraberinde getiriyor. Geliştirici henüz kesin çıkış tarihi veya Cross-platform desteği gibi konulara açıklık getirmiş değil.