Anasayfa Makale Firefox Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Firefox Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Firefox, hem masaüstü hem de mobil uygulamalarında dahili karanlık mod özelliği sunuyor. Basit bir şekilde etkinleştirerek bu özelliği kullanabilmek mümkün.

Mozilla Firefox, karanlık mod destekleyen ilk web tarayıcılarından biri. Üstelik bu özellik Windows, macOS ya da iOS fark etmeksizin tüm platformlar için geçerli. Son bir yılda hem masaüstü hem de mobil işletim sistemi ve uygulamalara yayılan karanlık mod, Firefox kullananlar için de büyük önem arz ediyor. Karanlık mod göz yorgunluğunu azaltmaya odaklansa da aslında bir yandan da OLED ekranlı cihazlarda batarya tasarrufu sağlıyor.

Masaüstü Firefox’ta Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Firefox için karanlık modu etkinleştirme seçenekleri Windows, macOS ve Linux’ta tamamen aynı.

Uygulamada sağ üstten detaylara erişip ‘Özelleştir’ seçeneğine tıklayın.

Ardından Temalar kısmından ‘Koyu’yu işaretlemeniz yeterli.

Akabinde Firefox tüm pencereleri, ayarları ve diğer detayları siyah olarak göstermeye başlıyor.

iOS Ve Android Firefox’ta Karanlık Mod Nasıl Etkinleştirilir?

Mobil tarafta da işlem gayet basit. iOS’ta Firefox kullanıyorsanız menüyü açın ve daha koyu renk düzenine geçmek için ‘Gece Modu’ düğmesine tıklayın.

Android için Firefox’ta henüz bir karanlık mod özelliği yok. Ancak bu çok yakında güncellemeyle eklenecek. Şu anda test aşamasında Firefox Preview için bu özellik sunuluyor.

Seçeneklere erişip menüyü açmanız ve ardından Tema üzerinden Gece Modu’nu seçmeniz yeterli olacak.

Ama ek olarak Android’de şu anda ekleme yapmak istiyorsanız aşağıdaki adresten ‘dark mode’ aramasıyla küçük bir uzantı sayesinde de işlemi gerçekleştirebilirsiniz.

Google Chrome 78 Yenilikleri Nasıl Kullanılır?