Anasayfa Haber Google Kurucuları Larry Page ve Sergey Brin Görevlerinden Ayrıldı

Google Kurucuları Larry Page ve Sergey Brin Görevlerinden Ayrıldı

Larry Page Sergey Brin

Larry Page ve Sergey Brin kurucuları oldukları Alphabet ve Google’daki başkanlık görevlerini bırakıyor.

Google kurucuları Larry Page ve Sergey Brin uzun süren yöneticilik dönemlerinden sonra, artık geri çekilme kararı aldılar. Alphabet ikilinin şirketteki CEO ve başkanlık görevlerini bıraktığı duyurdu. Bu iki önemli ismin yerine Google CEO’su Sundar Pichai geçti.

Tabii ki Page ve Brin şirketle bağlarını tamamen koparmayacak. İkisi de kurucu, yönetim kurulu üyesi ve hissedar olarak katılımlarını sürdürecek. Bu isimlerin uzun zamandır ilk kez liderlik rollerinden feragat ediyor olması ise önemli bir detay.

Eski yöneticiler Alphabet’in iyi yapılandırılmış olduğunu ve Google da dahil çeşitli markalarının sorunsuz şekilde çalıştığı, haliyle görevi bırakmaları için zamanın geldiğini belirtiyorlar. Ayrıca Page ve Brin, Alphabet ile Google’ın iki CEO’ya ihtiyacı olmadığını paylaşıyor. Pichai’nin de hem engin deneyimi hem de Alphabet yapısının değerine olan güveni sebebiyle mantıklı bir tercih olduğu vurgulanıyor. Pichai’nin arama, bulut servisler, Android ve Chrome konusunda çabaları sürdüreceği açık.

Aslında bu yönetimi bırakma kararının zamanlaması da manidar sayılabilir. Google çalışanları işverenlerini işçi örgütlemesini engellemek, cinsel tacize karşı gevşek bir tutum sergilemek ve personelin endişelerini cevap vermemekle suçluyor. Siyasi reklam bütünlüğü ve önyargı suçlamaları gibi sorunlar da cabası. Bu anlamda Pichai’yi zor zamanlar bekliyor diyebiliriz.

İlginizi çekebilir: Jony Ive Resmi Olarak Apple’dan Ayrıldı