Anasayfa İş Microsoft Office 2010 Alternatifi Ofis Uygulamaları

Microsoft Office 2010 Alternatifi Ofis Uygulamaları

Microsoft, gelecek yıl Office 2010 desteğini sonlandırıyor. Bu tarihten sonra kullanabileceğiniz alternatiflere bakıyoruz.

Microsoft Office 2010’u tercih eden çok fazla kişi var. Üstelik bireysel kullanıcıların yanı sıra kurumsal şirketler de Microsoft’un Office 2010 paketinden fazlasıyla yararlanıyor.

Office 2010 desteği, 13 Ekim 2020 itibariyle sona eriyor. Bu da belirttiğimiz tarih sonrasında teknik destek, düzeltme ya da güvenlik güncellemesi yayınlanmayacağı anlamına geliyor. İyi haber, Office 2010 yerine tercih edilebilecek çok fazla alternatif var.

Artık masaüstü uygulamaların büyük bölümü abonelik tabanlı hale geliyor. Office 2010’a desteğin sonlanmasının sebeplerinden biri de bu. Microsoft artık kullanıcıların Office 365’e yönelmesini istiyor.

Office 2010 Kullanılabilir Mi?

Eğer Office 2010’da ısrarcıysanız ve riskleri kabul ediyorsanız uygulama paketini bu tarih sonrasında da kullanmaya devam edebilirsiniz. Ama az önce de bahsettiğimiz gibi Microsoft bir yama ya da güvenlik güncelleştirmesi yayınlamayacak. Karşılaşabileceğiniz diğer sıkıntılardan biri, yeni uygulamaların ve dosya biçimlerinin uyumsuzluğu. Bu da uzun vadede bir problem yaratabilir.

Office 365’e Geçilebilir Mi?

Office 365 Online, Office’in web tabanlı bir sürümü. Ama bu sürüm yalnızca temel özellikleri destekliyor. Yani Office 2010’daki gibi geniş kapsam sunulmuyor. Bu seçenek daha çok Office 365’i satın almadan önce denemek için tercih edilebilir. Ayrıca Word, Excel, PowerPoint ya da OneNote’a ücretsiz şekilde erişmek isteyenler öğrenciler için de faydalı olabilir.

Office 365 Paketleri Neler?

Office 365 satın alırken karşınıza iki temel kategori çıkıyor. Bunlar ev ve iş. Ev paketleri arasında Office 365 Ev, Office 365 Bireysel, Office Ev ve Öğrenci 2019 gibi farklı alt kategoriler de yer alıyor.

Office 365 Ev’in en büyük avantajı toplam 6 kişiye kadar kullanılabiliyor olması. Yıllık ödenmesi gereken tutar ise 559 TL. Aylık da tercih edebilirsiniz. O zaman da her ay 53.99 TL ödemek gerekiyor.

En makul fiyatlı olanı Office 365 Bireysel. Tek bir kişinin yararlanabildiği bu paket, Word, Excel, PowerPoint, Outlook, Publisher ve Access gibi uygulamaları kapsıyor. Ayrıca OneDrive ve Skype gibi servisler de destekleniyor.

Son olarak Office Ev ve Öğrenci 2019 paketi 819 TL’lik tek seferlik satın almayla Word, Excel ve PowerPoint kullanımını herhangi bir zaman sıkıntısı olmadan sınırsız şekilde sunuyor.

İş için de üç farklı seçenek var. Uygulamalar paket halinde Office 365 İş, Office 365 İş Ekstra ve Office 365 İş Başlangıç şeklinde sunuluyor. En makul fiyatlı seçenek Başlangıç ama bu pakette Office uygulamaları yok. Bunun yerine Exchange, OneDrive, SharePoint ve Teams gibi Microsoft uygulamaları yer alıyor. 

En makul fiyatlı versiyon Office 365 İş. Bunda Word, Excel, PowerPoint, Outlook ve Access erişimi var. Ayrıca OneDrive da pakete dahil.

Office’e Alternatifler Neler?

Google Drive

Microsoft çözümleri yerine diğer alternatiflere de yönelebilirsiniz. Burada en mantıklı ve makul olanı ise Google Drive. Bu sayede 15 GB’a kadar depolama alanının yanı sıra Dokümanlar, Tablolar ve Slaytlar gibi uygulamalar da internet üzerinden ücretsiz şekilde kullanılabiliyor.

Libre Office

Ücretsiz masaüstü uygulamalarından bir diğeri ise LibreOffice. Microsoft Office’ten vazgeçen birçok kullanıcı ilk sıraya LibreOffice’i yerleştiriyor. Bünyesinde kelime işlemci, hesap tablosu ve sunum uygulamalarının yanı sıra çizim araçları da barındırıyor.

FreeOffice

Yine ücretsiz seçeneklerden bir diğeri de FreeOffice. Windows, Mac ve Linux’lar için iyi alternatiflerden biri. Yine diğer alternatiflerde olduğu gibi kelime işlemci, elektronik tablo uygulaması ve sunum programı içeriyor.