Anasayfa Haber Canva, Google Worksuite ve Microsoft Office’e Rakip Olacak

Canva, Google Worksuite ve Microsoft Office’e Rakip Olacak

Canva
Canva

Canva’nın yeni grafik tasarım aracı Canva Visual Worksuite, Google Workspace ve Microsoft Office için büyük bir rakip olabilir. Görsel iletişimin diğer alanlarıyla birlikte yeni bir iş ortamı paketi hazırladıklarını duyuran Canva, bir çevrimiçi grafik tasarım aracı olarak yeniden doğmaya hazırlanıyor.

Canva Görsel Çalışma Paketi, Canva Dokümanlar (Canva Docs) ve Canva Beyaz Tahtalar (Canva Whiteboards) gibi Microsoft ve Google tarafından sunulan ürünlere tasarım odaklı alternatifler sunacak. Ayrıca, kendi ürün ailesindeki araçlara da yeni özelliklerin ekleneceğini belirtelim.

Canva Dokümanlar, metin belgeleri oluştururken, 100 milyondan fazla yardımcı tasarım kaynaklarının bulunduğu Canva kitaplığının tamamını kullanmanızı sağlayan ortak çalışmaya dayalı bir çevrimiçi belge oluşturucu ve düzenleme aracıdır. Beyaz tahta, afiş gibi tasarımlar oluşturabilir bunları dilediğiniz gibi yerleştirebilirsiniz. Hatta oluşturulan tasarımlarınızı dışa aktarmaya alternatif olarak doğrudan Doküman (Docs) içinde yaratıcı tasarımlar oluşturabilir ve ardından bunları Google Dokümanlar veya Microsoft Word gibi bir hizmete aktarabilirsiniz. Ayrıca, “Docs to Deck” adlı ek bir özellik, bitmiş bir belgeyi tek bir tuşla tam bir sunuma dönüştürmenizi sağlıyor.

Yeni araçlara Canva’nın ana sayfasından kolaylıkla erişilebiliyor.
Yeni araçlara Canva’nın ana sayfasından kolaylıkla erişilebiliyor.

Canva Dokümanlar, hem masaüstü hem de mobil cihazlarda yorum ve eylemler eklerken takım arkadaşlarınızın sizinle gerçek zamanlı olarak çalışmasına izin veriyor. Kontrolün tamamını arkadaşlarınıza vermek istemiyorsanız, o zaman size iyi bir haberimiz var. Dokümanınızın görüntüleme, yorum yapma ve düzenleme yetkisini kontrol edebiliyorsunuz, dahası Canva Insights, Canva Doküman’ınızdaki etkileşimlerin bile takibini yapıp, dokümanınızda zamanla düzenleme yapabiliyor.

Bu arada, geleceğini düşünmesi gereken tek şirket Google değil. Şirket, kolay bir şekilde bir web sitesi oluşturmaya yarayan Canva Web Sitelerini piyasaya sürerek kullanıcıları Wix veya Squarespace gibi diğer hizmetlerin kullanımından uzaklaştırabilir. Canva Web Siteleri, sıfır kodlama deneyimiyle dakikalar içinde işlevsel bir web sitesi oluşturmanıza olanak tanıyan yüzlerce duyarlı tasarıma sahip şablonlar sunuyor.

Web sitesi şablonlarının tümü hem masaüstü hem de mobil kullanıcılar için hazır olacak şekilde optimize edildiğinden sayfa düzenlerinle uğraşmanıza hiç gerek kalmayacak.
Web sitesi şablonlarının tümü hem masaüstü hem de mobil kullanıcılar için hazır olacak şekilde optimize edildiğinden sayfa düzenlerinle uğraşmanıza hiç gerek kalmayacak.

Doğrudan Canva üzerinden ücretsiz bir alan adı seçebilir, mevcut bir alan adını kullanabilir veya yeni bir alan adı satın alabilirsiniz. Ayrıca şirketin söylediklerine göre bu araç aracılığıyla her web sitesi otomatik olarak duyarlı bir tasarıma sahip olacak. Hatta sitelere şifre koruması ekleyerek kimlerin sitenize erişimi olacağını kontrol etmenize veya sizin ve ekibiniz için özel bir alan oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Analizlere doğrudan Canva üzerindeki Design Insights aracıyla erişilebilir ve bu araç ile görüntüleme, trafik, sosyal medya gönderileri, sunumlar, belgeler, paylaşılan tasarımlar veya web siteleri arasındaki etkileşim ölçümlerini görebilirsiniz.

Canva Beyaz Tahtalar(Canva Whiteboards), mevcut Canva kitaplığından hem sesli hem de görsel içerik sunarak, yalnızca metin ve görsel değil ayrıca bu alanda beyin fırtınası yaparak yaratıcı tasarımlar yapmanıza olanak sağlıyor.
Canva Beyaz Tahtalar(Canva Whiteboards), mevcut Canva kitaplığından hem sesli hem de görsel içerik sunarak, yalnızca metin ve görsel değil ayrıca bu alanda beyin fırtınası yaparak yaratıcı tasarımlar oluşturmanıza olanak sağlıyor.

Canva Beyaz Tahtalar, Görsel Çalışma Paketi (Visual Worksuite) için tanıtılan yeni bir araç. Ve bu yeni araç mevcut Canva özelliklerini bir araya getirerek siz ve ekibiniz için bir beyin fırtınası aracına dönüşüyor. Bu sanal duyuru panosu ile birlikte oluşturacağınız zihin haritaları ve akış şemalarını yardımcı ses ve video kaynakları ile uçsuz bucaksız bir tasarım harikasına dönüştürebilirsiniz. Quick Flow araçları, içerisinde diyagram ve akış şemaları olan bir görev yönetim sistemi aracı gibi çalışan Canva Beyaz Tahtaların yanında kullanıma sunuluyor. Bu araç ile zamanlanmış görevlerin daha rahat takibini yapabilir, proje içerisinde görev alan kişinin avatarına tıklayarak kişinin projenin hangi tarafında çalıştığına dair bilgiye ulaşabilirsiniz.

Canva ayrıca mevcut Canva Print özelliğini büyüterek broşür’den el ilanlarına, kupalardan bebek kıyafetlerine kadar 35’in üzerinde farklı ürün oluşturmanıza ve fiziksel ürünlerin doğrudan kapınıza gönderilmesine olanak sağlıyor. Yeni geçişlerle sinematik sunumlar, uzaktan sunum kontrolleri ve sıkıcı verileri etkileşimli görsellere dönüştüren Data Visualizations 2.0‘ın piyasaya sürülmesi gibi bir dizi başka güncellemeler de mevcut.

Canva’nın resimler için getirdiği Arka Plan Kaldırma (Canva Background Remover) özelliği artık video içerikleri için de kullanılabilecek.

Canva’nın ünlü arka plan kaldırma özelliğinin yeni güncelleme ile videolar için de kullanılabilecek olması gerçekten birçok kullanıcın merakla beklediği bir özellik. Hareketsiz görüntülerde inanılmaz derecede iyi çalışan bu özellik, Adobe Photoshop gibi görüntü düzenleme yazılımlarına göre daha kullanışlı olacak gibi görünüyor. Bu yeni özellikler hakkında daha fazla bilgiye Canva web sitesi üzerinden ulaşabilirsiniz.