Anasayfa Makale Steam Oyunları Başka Diske Nasıl Taşınır?

Steam Oyunları Başka Diske Nasıl Taşınır?

Milyonlarca oyuncunun kullandığı Steam platformunda, oyun dosyalarını farklı bir dizine sorunsuz bir şekilde nasıl taşıyacağımızı anlatıyoruz.

Mevcut diskimiz dolduğunda veya yeni bir disk aldığımızda yüklü oyunlarımızı taşımamız gerekebiliyor. Oyunları sorunsuz bir şekilde taşımamız için diskte bir Steam kütüphanesi bulunması gerekiyor. Mevcut değil ise yeni bir kütüphane oluşturalım.

Steam Kütüphanesi Nasıl Oluşturulur?

Öncelikle Steam arayüzünü açalım. Sol üst kısımdan Steam > Ayarlar yolunu izliyoruz.

Sonrasında İndirmeler sekmesinden “Kütüphane Klasörleri” seçeneğine tıklıyoruz.

Karşımıza mevcut disklerimiz ve bulunan kütüphaneler geliyor. Diskimizde mevcut değilse “Kütüphane Klasörü Ekle” seçeneğini kullanalım.

Bu bölümde diskimizi seçtikten sonra Yeni Klasör seçeneği ile bir klasör oluşturuyoruz. Devamında oluşturduğumuz klasörün üzerine bir kez tıkladıktan sonra Seç butonuna tıklıyoruz ve işlem tamamlanıyor.

Steam Oyunları Nasıl Taşınır?

Steam arayüzünden Kütüphane‘ye giriş yapalım. Sonrasında taşımak istediğimiz oyuna sağ tıkladıktan sonra Özellikler > Yerel Dosyalar sekmesine gelelim. Buradan “Yükleme Klasörünü Taşı” dedikten sonra karşımıza mevcut disk ve içerisindeki kütüphaneler geliyor.

Oyunu hangi diske taşımak istiyorsak seçiyoruz ve Klasörü Taşı seçeneğine tıkladıktan sonra bir süre bekliyoruz, sonrasında oyunumuz başarılı bir şekilde taşınmış oluyor.