Anasayfa Haber ABD Uzay Kuvvetleri Resmi Olarak Kuruldu

ABD Uzay Kuvvetleri Resmi Olarak Kuruldu

ABD Senatosu, uzay kuvvetlerinin oluşturulmasını da kapsayan 738 milyar dolarlık savunma tasarısını onayladı.

Rusya ile olan yarış ve Çin’in uzay teknolojilerine yaptığı yatırım Amerika Birleşik Devletleri’ni harekete geçirdi. Donald Trump, 70 yılı aşkın bir süreden sonra ABD’nin ilk yeni askeri servisi olan Uzay Kuvvetleri‘ni hayata geçirdi.

2020 Ulusal Savunma Yetkilendirme Yasası‘nı imzalayan Trump, Temsilciler Meclisi’nin görevden alınma kararından iki gün sonra ulusal savunma alanında büyük bir zafer elde edildiğini ifade etti.

Yeni yasa tasarısı ile ABD, Silahlı Kuvvetlerin altıncı kolu olan Uzay Kuvvetleri’ni oluşturarak uzay teknolojilerine verilen öneme dikkat çekiyor. Uzay Kuvvetleri, uzaydaki ulusal güvenlikten sorumlu olan mevcut ABD Hava Kuvvetleri altında bir birim olarak çalışacak. Böylece bütçe yapılanmasında büyük değişiklikler yapılmayacak. Hava Kuvvetleri için çalışan uzay personelinin çoğunun Uzay Kuvvetleri’ne aktarılması planlanıyor.

Buna ek olarak Uzay Kuvvetleri, maliyeti düşürmek için mevcut Hava Kuvvetlerini’nin işlevlerinden büyük ölçüde yararlanacak. Örneğin lojistik, temel işletim desteği, sivil personel yönetimi, iş sistemleri, BT desteği ve denetim ajansları gibi yeteneklerden faydalanılacak.

Hava Kuvvetleri Sekreteri Barbara Barrett, Uzay Kuvvetlerinin yaklaşık 16.000 Hava Kuvvetleri ve sivil personelinden oluşacağını söyledi.

Ağustos 2018’deki Pentagon raporuna göre bir uzay kuvveti yaratmak için acil eylemler gerektiği vurgulanmıştı. Rapora göre Uzay Kalkınma Ajansı, Uzay Operasyon Kuvvetleri ve ABD Uzay Komutanlığı gibi birimlere ihtiyaç duyulmaktaydı.