Anasayfa Haber Apple Kendi Uydu Ağı İle Cihazlarına Veri Gönderme Planları Yapıyor

Apple Kendi Uydu Ağı İle Cihazlarına Veri Gönderme Planları Yapıyor

Apple Uydu

iPhone akıllı telefonlar gelecekte Apple uydu ağı bağlantısı üzerinden çalışabilir.

Önümüzdeki yıllarda Apple kendi uydu ağı üzerinden iPhone akıllı telefonlara veri transferi gerçekleştirecek gibi gözüküyor. İddialara göre şirket, yeni uydu ve kablosuz veri teknolojileri üzerine yoğunlaşacak gizli bir ekip kurmuş durumda. Ekipte havacılık, uydu, anten tasarımı gibi çeşitli alanlarda uzman yazılım ve donanım mühendisleri olduğu da bilgiler arasında. Hatta ekibin başında daha 2014 yılında 500 milyon dolar karşılığında arama devinin satın aldığı Skybox Imaging adlı uydu gözlem girişiminden iki eski Google yetkilisinin de olduğu söyleniyor.

Apple’ın bu yeni projesindeki ana hedefin ise Apple cihazlara doğrudan veri transferi yapmanın yollarını bulmak olduğu paylaşılıyor. Eğer proje başarılı olursa şirketin mobil operatörlere olan bağımlılığı da azalmış olacak. Ek olarak şirket, bu teknolojiden faydalanarak geleneksel bir ağ olmadan cihazlarını birbiriyle bağlamış olacak ve daha başarılı konum servisleri sunabilecek. Ayrıca, ekibin 5 yıl içerisinde elle tutulur bir şeyler ortaya koymayı planladığı iddia ediliyor.

Tabii ki Apple böyle bir proje için düğmeye basmış olsa da her an her şeyin değişebileceğini unutmamak gerek. Uydu ağı kurmanın maliyetlerinin yüksekliğini ve başka şirketlerin bugüne kadarki benzer projelerini iptal ettiğini not olarak düşelim.

İlginizi çekebilir: Apple, Amazon ve Google Yeni Bir Akıllı Ev Sistemi Oluşturmak İçin Birleşti

Yorum yok

Bir yanıt bırak

Please enter your comment!
Please enter your name here

Bu site, istenmeyenleri azaltmak için Akismet kullanıyor. Yorum verilerinizin nasıl işlendiği hakkında daha fazla bilgi edinin.

Exit mobile version