Anasayfa Haber Western Digital’den Dünyanın İlk 20 TB SMR ve 18 TB CMR Sabit...

Western Digital’den Dünyanın İlk 20 TB SMR ve 18 TB CMR Sabit Diskleri

Western Digital 20 TB SMR

Western Digital, 20 TB Ultrastar DC HC650 SMR ve 18 TB Ultrastar DC HC550 CMR ile büyük veri ihtiyaçlarınına çözüm getiriyor.

Western Digital (WD) tarafından endüstrinin en yüksek kapasiteli sabit disk sürücülerinin örneklerinin dünya çapındaki kurumsal orijinal ürün üreticileri (OEM) ve hiper ölçekli müşterilere gönderildiği duyuruldu. 20 TB Ultrastar DC HC650 SMR ve 18 TB Ultrastar DC HC550 CMR sabit disk sürücüler ilk olarak Haziran 2019’da gösterilmiş ve Eylül 2019’da ise tanıtılmıştı.

Enerji destekli manyetik kayıt teknolojisinin ilk ticari uygulamasının dokuz diskli bir platformda sunulması ile müşterilerin veri merkezi ortamlarında benzersiz toplam sahip olma maliyetine sahip olmaları ve ortamlarını daha verimli ölçeklendirmeleri sağlanıyor.

Zettabayt ölçekli verinin büyümesi ile yüksek kapasiteli depolama için olan gereksinim de her geçen gün artıyor. Bu gereksiniminde geniş kapsamlı uygulama ve iş yüklerini verimli olarak karşılayabilecek yüksek kapasiteli kurumsal sabit disk sürücülerle çözülebileceğine dikkat çekiliyor.

HelioSeal ve SMR teknolojileri, üç kademeli mikro aktivasyon ve 9 disk platform ile enerji destekli manyetik kayıt teknolojisi bütünleşik çözüm sunarken sürücü kapasitesi konusunda ciddi kazanım sağlayabiliyor.

Şu an için örnekleri sunulan 20 TB Ultrastar DC HC650 SMR ile 18 TB Ultrastar DC HC550 CMR modellerinin sevkiyatlarına 2020 yılının ilk yarısında başlanması planlanıyor.

İlginizi çekebilir: Western Digital, Türkiye Portfolyosunda Büyümeye Gidileceğini Açıkladı