Anasayfa CES CES 2020 AMD, Yeni Zen 3 Mimarisi ve Ryzen 4000 için Tarih Verdi

AMD, Yeni Zen 3 Mimarisi ve Ryzen 4000 için Tarih Verdi

AMD CEO’su Lisa Su, gazeteciler ile yaptığı değerlendirmede tanıtılan Ryzen 4000 serisi işlemciler ve yeni Zen 3 mimarisine değindi.

MediaMarkt’ın katkılarıyla katıldığımız CES 2020 fuarında aktarılan bilgileri sunmaya devam ediyoruz. Fuarın en dikkat çeken etkinliklerinden birisi şüphesiz AMD etkinliği oldu. Şirket yeni mobil Ryzen 4000 serisi işlemcileri, RX 5600 XT ekran kartını, 64 çekirdekli işlemcisini ve yeni FreeSync sertifikalarını tanıtmıştı. Gözler yeni Zen 3 mimarisi ve masaüstü işlemcileri aradı fakat bu alanda bir tanıtım gerçekleşmedi. Etkinlik sonrasında ise bir basın toplantısı düzenlendi ve yeni bilgiler paylaşıldı.

AMD’nin üst seviyeye hitap eden Navi ekran kartları ve kendi Işın İzleme teknolojisi hakkında yaptığı açıklamayı daha önce sizlerle paylaşmıştık.

Yeni Zen 3 Mimarisi ve 4000 Serisi Masaüstü İşlemciler

En çok merak ettiğimiz konuda AMD CEO’sundan tatmin edici cevaplar geldi. CEO’nun ifadelerine bakılırsa Zen 3 mimarisinde sona gelinmiş durumda ve bu yıl piyasaya sunulacak.

Dr. Lisa Su: “Zen 2’nin bugün en iyi CPU çekirdeği olduğunu düşünüyoruz ve bununla gurur duyuyoruz. Aileyi tamamladık ve Zen 3 gerçekten iyi çalışıyor. Bundan çok memnunuz ve daha fazlasını yakında duyacaksınız… Net olalım, 2020’de Zen 3’ü göreceksiniz!

Yeni Zen 3 mimarisinin 7nm+ üretim teknolojisiyle birlikte gelmesi bekleniyor ve son söylentiler yüzde 17-20 civarında bir performans artışı olacağı yönünde.

Ryzen 4000 Serisi Mobil İşlemciler

Basın toplantısında Lisa Su, Ryzen 4000 serisi APU‘ların AMD’nin eski Vega grafik mimarisini kullandığını doğruladı ve “Vega mimarisi iyi biliniyor, çok iyi optimize edilmiş.” sözlerine yer verdi. Konuşmasına devam eden Su, “APU’larımızda Navi‘yi göreceksiniz ve bunlar ilerde gelecek” diye ekledi. Bu konuda ise net bir tarih belirtilmedi.

AMD, yeni mobil işlemcilerini tanıtarak bu konuda büyük gelişme kaydetti. CEO’nun sözlerine bakılırsa AMD’den yeni atılımlar gelmeye devam edecek. Mobil Ryzen 4000 işlemcilerin AMD’nin Zen 2 tasarımını kullandığını da belirtelim.

 

CES 2020’deki diğer gelişmeler ilginizi çekebilir: