Anasayfa Etkinlik CES 4. Seviye Otonom Sürüş Teknolojine Sahip Toyota LQ’ye Yakından Bakıyoruz

4. Seviye Otonom Sürüş Teknolojine Sahip Toyota LQ’ye Yakından Bakıyoruz

MediaMarkt’ın katkılarıyla CES 2020 turumuza kaldığımız yerden devam ediyoruz. Şimdi de Toyota’nın LQ Otonom aracını sizler için inceliyoruz.

Otonom araçlarda 5 farklı seviye bulunuyor. Yakın gelecekte piyasaya sürülecek araçların çoğu 3. seviye otonom sürüş desteğine sahipken, Toyota’nın LG modeli 4. seviye otonom sürüş teknolojisine sahip. Toyota LQ konsept bir araç ve şimdilik piyasaya sürülüp, sürülmeyeceği bilinmiyor.

Neredeyse tamamen otonom olan bu araç içerisinde yapay zeka barındırıyor. Sizin ruh durumunuza göre araç içi teknolojilerle size farklı seçenekler sunuyor. Yeni jenerasyon “Concept-i”yi temsil eden LQ, otonom sürüş kapasitesi ve güçlü bir yapay zeka Yui asistanına sahip. Yui, akıllı yapay zeka ile güçlendirilmiş bir asistan olarak, sürücüyü tanıyarak kişisel bir mobilite deneyimi sunuyor. Yui ve LQ’nün otonom sürüş teknolojisi, sürücü ve araç arasında bağ kurarak, bireysel tercihlere ve ihtiyaçlara yanıt veriyor. Toyota’nın bu yeni konsepti, gelecekte üretilecek araçlar için de ipuçları veriyor.

Aracın dışında yer alan ışıklandırma sistemi ise, yol koşulları gibi bilgileri diğer araçları bilgilendirmek amacıyla yansıtabiliyor. Farlara adapte edilen Dijital Mikro Ayna sistemi, bir milyon küçük ayna ile kompleks figürleri gerçekleştirebiliyor.