Anasayfa Etkinlik CES G-Sync Destekli LG OLED TV

G-Sync Destekli LG OLED TV

Oyuncu monitörlerinde uzun zamandır gördüğümüz G-Sync desteği artık akıllı televizyonlarımızda da boy göstermeye başladı. MediaMarkt’ın desteği ile katıldığımız CES 2020’de bu kez LG’nin G-Sync destekli monitörünü inceledik.

Uzun zamandan beri LG’nin televizyonlarına G-Sync desteği geleceğini söylüyorduk. İşte bu televizyonlardan biri sonunda CES 2020’de kendini gösterdi. 120 Hz tazeleme hızı sunan LG’nin yeni televizyonu, aynı zamanda G-Sync desteği sayesinde ekranda oluşabilecek yırtılmaların da önüne geçmeyi başarıyor.

Ama burada önemli bir hatırlatma da yapmamız gerekiyor. LG’nin OLED panelli televizyonunun içerisinde bir G-Sync modülü bulunmuyor. 77 inçlik bu dev TV değişken kare hızlarını desteklediği için Nvidia’nın G-Sync destekli ürünler listesine girmeye hak kazanmış.

PC pazarının iyice genişlemesiyle birlikte artık üreticiler oyuncu odaklı, değişken tazeleme hızına sahip TV’ler piyasaya sürmeye başladı. Bunun bir sonraki adımı ise G-Sync modülüne sahip televizyonlar olacak gibi görünüyor.